Skip to main content

Amikor munkát, pályát, hivatást, szolgálatot választasz magadnak, vagy épp ezek váltása előtt állsz, mindig érdemes feltenni 3 kérdést:
– Mi az, amihez értesz?
– Mi az, amit szeretsz?
– Mi az, amiben hiszel?
Utóbbi alatt elsősorban azt kell érteni, mi az, amivel a társadalmat, embertársaidat leginkább szolgálni tudod, hogyan válhatsz hasznukra, miként vagy képes segíteni fejlődésüket és példát mutatni úgy, hogy jól érezd magad a tevékenység végzése közben; vagyis több energiád, és több javad is lesz azáltal, hogy csinálod.

Amikor van egy elakadás, mert nem tudja az ember, merre induljon, érdemes visszanyúlni gyermeki énünkhöz, felidézni, mik voltak azok a motívumok, amik leginkább átszőtték lelkünket, amikor gyerekkorunkban megkérdezték: Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel? Emlékszem, nekem az volt a válaszom: „Mindegy, csak tudjak segíteni az embereknek, például önkéntes munkával.” Erre persze jött az a válasz, hogy jó-jó, ez oké, csak abból nem lehet megélni. „Akkor már legyél inkább orvos!” – mondták. Attól meg persze megijedtem, mert orvos még a család környékén sem volt, nemhogy a kétkezi felmenők közt, hát majd pont én, nincsenek nekem olyan képességeim, szorgalmam, kitartásom, elméleti kapacitásom meg főleg (azt már akkor is jól tudtam, hogy az empíriához vonzódom)…

A héten Nyitrai Katicával beszélgettem (aki ugye az ízek, színek, illatok szakértője), és kértem, nézze meg, az Aura-Soma rendszerében mire utal a „rózsaszín-lila” üvegcse, mert amikor óvodás-iskolás körüli korban voltam (6-7 évesen), hosszú ideig csak ezzel a két színnel rajzoltam, aztán később, amikor jött az emlékkönyvek időszaka (13-14 éves korban), akkor megint előjött ugyanez a két szín.

Döbbenetes módon az alábbiakat mondta róla:

„…Feltétel nélküli szeretet mások szolgálatában. Szeretet föntről. A szeretet erejével jó úton halad a megvilágosodás felé. Szeret másokon segíteni, mert tudja, hogy ezzel önmagán is segít. Rendelkezik gyógyítói képességekkel, lehet hogy ebből is él. Lehet természetgyógyász vagy orvos, de minden esetben a szeretet erejével hozza rendbe a dolgokat. Kedves, figyelmes, misztikus lélek, akit komolyan foglalkoztat az emberiség jövője. Valaki, akinek a szellemisége szeretetet, gondoskodást és melegséget teremt. Egy önbizalommal teli, szeretetteljes, gyógyító képességgel megáldott ember…” (Forrás:https://www.aurasoma.hu/aura-soma-webshop/aura-soma-egyensuly-uvegek.html?start=12)

Nos, akkor úgy látszik, nincsenek véletlenek, és amit az ember gyerekként (meg aztán később, esetleg az elnyomott tudatalattijában érez rezegni felnőttként), azok valós intuíciók arról, merre érdemes elindulni, merre kellene tartani.

Rendkívül hálás vagyok a sorsnak, hogy az életemben oly sokszor fejét felütő káosz közepette olyan önismereti módszerekkel ismerkedhettem meg, mint pl. a jóga, a természetgyógyászat, az asztrológia (de ilyen az aromaterápia, és az Aura-Soma rendszere is), hogy olyan emberekkel sodort össze, akiktől rengeteget tanulhattam, és összehangolódhattam; ezek/ők együtt mindig segítettek megtalálni a zűrzavarból kivezető, helyes utat. Szóval hallgassatok gyermeki énetekre, legbenső sugallataitokra, és akkor ráleltek a káoszból kivezető útra.

Jó utat!

Leave a Reply