Skip to main content

A Szaturnusz, mint a felelősség, a feladatok, a korlátok, és az idő analógiáját hordozó sorsbolygó ma kezdi meg közel 5 hónapos hátráló mozgását, és azokat a témákat nyomatékosítja, amiket rendezni kell, mielőbb tovább szeretnék lépni. A planéta a működő keretrendszerekről is gondoskodik, és aki most a bizonytalanságot, a félelmet, a kibillenést, vagy a káoszt éli, az kap 2 hónapot (a Jupiter Vízöntőbe hátrálásáig) arra, hogy visszavonuljon, elgondolkodjon, és újrarendezze dolgait. Az október közepéig tartó Szaturnusz retrográd időszak szorongással, aggodalommal, felelősségvállalással teltebb időszak lehet.

 

A két sorsbolygó csatlakozásával (mivel jelenleg a Szaturnusz és a Jupiter is egyik saját jegyében halad) tisztán fogod látni, milyen helyzetben is vagy, és azt is, hogyan kerültél oda. Szembesít a döntéseid következményével, és a felelősség kérdésével. Azért, hogy megértsd, az élet eléd fogja vetíteni újra a 2021. február 14 – május 18 közti időszakot, illetve az 1992 január-novemberi közti szakaszt, amikor is a Szaturnusz ugyanebben a jegyben, és fokokon haladt át. Analógiában hasonló témákat „ismételtet”. Kérdés, akkor hogy birkóztál meg a felelősség, a döntés, és a szabad akarat témáival.
Felteszi a kérdést, hogy úgy változott-e a világod, ahogy szeretted volna, és ha nem, akkor hol csúsztál el. Te magad váltottál-e szemléletet, és ha igen, akkor azt kinek/minek hatására.
Meg fogja kérdezni azt is, mi a helyzet a magadnak, és másoknak tett ígéreteiddel. A hiteddel. Ugyanazt vallod-e, amit ezelőtt két-három évvel. Ha nem, akkor miért? És azzal megbántottál-e másokat? És magadat? És meg tudtál bocsátani? Mi a helyzet azokkal, akik igazán szerettek, hittek benned, akik hűek maradtak hozzád? Mennyire biztosak az alapjaid, és a hitrendszered? Hagytad, hogy mások kibillentsenek? Megtetettek veled olyan dolgokat, amiket önként soha nem tettél volna meg? Hol volt a tudatosságod? Számtalan kérdés, igaz? Nem könnyű. De senki nem is mondta, hogy könnyű lesz. 
 

Szerencsére, a Szaturnusz – az Uránusszal szinte egész évben fennálló harcias, de egyben inspiráló fényszögén kívül – áldás, és lehetőségeket hordozó fényszögekkel is kapcsolódni fog: a Vénuszhoz (harmóniateremtés), a felszálló holdcsomóponthoz (bevállalt feladataink), a Nap (szellemi énünk, és útmutatónk), és a Merkúr (gondolkodásmódunk, kommunikációnk) , amik mind lehetőséget teremtenek a változtatáshoz.
Sokan összevesztek, eltávolodtak ismerőseiktől, családtagjaiktól, csak azért, mert valakik fentről (vagy saját belső hangjuk) elhitették, hogy a másik nézetei helytelenek. Hogy vezényszóra lehet különbséget tenni az Isten teremtményei közt. Érdemes visszalépkedni addig az útelágazásig, amikor még volt lehetőség megfogni a másik kezét. Jó lett volna, ha tiszta szívből, az érzéseinkre hallgatva, de kellő tudatossággal, a másikat segítve, hoztunk volna döntéseket.

 

Sokan fogják előszeretettel hangoztatnia a „nem tudtam mit tenni”, a „nem volt választásom”, a „patthelyzetben voltam” blablabla… A Szaturnusz a „küszöb őre”, és csak akkor enged tovább, ha a felvállalt feladatot letudtuk, az időszakot lezártuk, és elengedtük. Utóbbiban a Jupiter fog segít, de csak akkor, amikor az első kettővel már elkészültünk.

A legkritikusabb, de legreményteljesebb időszak talán a július 7-12 közti napok lehetnek, amikor is szeretettel, empátiával, toleranciával, és kompromisszumokkal enyhíthetünk a feszültségeken. De addig még úgyis fogok írni…

Sok szerencsét, és kitartást, sikeres (vissza)lépegetést, és lomtalanítást kívánok!

Egyéni képletekben ahol a Szaturnusz hátrálni fog, ott kell rendet teremteni:

1-es ház: fizikai test

2-és ház : képességek, adottságok, anyagi lehetőségek teremtése
3-as ház: gondolkodásmód, Kommunikáció, közlekedés, kereskedelem
IV-es ház: család, otthon, gyökerek, a hagyományos értékrendek, minták
5-ös ház: életörömök, és minden olyan tevékenység, téma, ami belőlünk fakad (gyermekek, szexualitás, egyéni vállalkozás, kreativitás),
6-os ház: munka-hivatás, egészség-betegség, alternatív gyógymódok, kisállatok, alázat kérdése
VII-es ház: párkapcsolatok, szerződéses viszonyok, ellenségek
8-as ház: tudatalatti, tabu témák, lelki mélységeink, a hatalomhoz, pénzhez kapcsolódó viszonyok, tettes-áldozat szerepek
9-es ház: jog,- és hitrendszer, magasabb fokú tanulmányok, igazság, külföld
X-es ház: karrier, önérvényesítés, önmegvalósítás, felelősségvállalás
11-es ház: barátok, vágyak, segítők, közösségek, kapcsolódás magasabb szférákkal
12-es ház: börtön, kórház, ezotéria, elvonultság, titkok, tudatalatti

Leave a Reply