Skip to main content
A Merkúr, ami az asztrológiában a kommunikációt, gondolkodásmódot, kereskedelmet, és közlekedést uralja, egy héten belül retrográd (látszólagos hátráló) mozgásba kezd. A bolygónak ilyen időszaka minden évben általában háromszor van, és kb. 3 hétig tart, (árnyékidőszakkal együtt hosszabb, május 15 – június 27-ig). Ezalatt az időszak alatt előfordulhatnak technikai malőrök, közlekedési káosz, kommunikációs zavarok, gondolati elcsúszások.
Én személy szerint tegnapelőtt tapasztaltam, hogy a lépcsőházban lecsapódott a biztosíték, ma a mobilszolgáltató üzletében nem működött az internetes rendszer, és extrém hosszú ideig tartott az ügyintézés… Ha tudjuk, miben „ludas” a retrográd időszak, nem siettetünk semmit, és nem ripakodunk rá a másikra, mert nem feltétlen ő a hibás.

 

Egy-egy bolygó hátráló mozgása mindig a befelé figyelést szorgalmazza, és azokon a életterületeken igényel nagyobb rálátást, változtatást, újragondolást, amelyik horoszkóp házunkon végigvonul, illetve azokat az analógiákat hordozza, amiben ő maga mozog. Ez esetben saját jegyében, az Ikrekben vándorol, így maga a gondolkodásmódunk is lehet lassabb, tompultabb, befelé forduló. Elmélázhatunk olyan témákon, amik eddig látóterünkből kikerültek, de tükröt kaphatunk olyanokban is, amikre eddig nem fordítottunk kellő figyelmet.

Félreértések adódhatnak a levelezésekben, internetes rendelésekben, szállításban, amik aztán nagyobb vitát is gerjeszthetnek (pl. kiszállítási, vagy garanciális kérdésekben). Az is előfordulhat, hogy egy üzenet nem épp akkor megy el, amikor szeretnénk, vagy nem a megfelelő személynél landol. Akinek kétes dolgai, titkai, fontos közlendői vannak, annak érdemes vagy hallgatni (a belső sugallataira is!), vagy többször megnézni, hogy ki a címzett, mert most aztán kifejezetten kibukhatnak, (főleg társadalmi szinten) olyan hazugságok, amik lavinát indíthatnak el.

A háztartási gépek megbolondulása is szokásos ilyenkor: leáll a turmix, lemerül a távirányító, kikapcsol a tv, bedöglik, vagy magától indul el a mosógép, elmegy a wi-fi stb… Ebben az időszakban kifejezetten ellenjavallt a műszaki cikkek vásárlása, mert később szinte mindegyik a szervizben, vagy a kukában köt ki.
Kipihenten, teljes figyelemmel érdemes csak volán mögé ülni. Késhetnek a járatok, előfordulhat, hogy lesz, aki rossz szerelvényre száll fel, vagy nem arra vált jegyet, amire szeretne. Akik költözésre, szerződések aláírására készülnek, lehetőség szerint ne ebben az időszakban tegyék meg, ha csak nem készítették elő már jó előre a tervezetet, és olvasták el az apró betűs részeket. Nagyobb ugyanis most a félreértés, az átverés, a szépnek tűnő, szinte ideális ajánlatok hívó szava, a beetetés, vagy épp a ködösítés a másik fél részéről. Figyelmesen járjunk el minden részletben, inkább háromszor érdeklődjünk utána, bizonyosodjunk meg róla, és csak utána szignózzunk.

Akkor mégis mire jó akkor ez az időszak? – merülhet fel a kérdés.

Nagyon sok mindenre: végiggondolni a hogyan tovább-ot, az eddigi rossz lépéseket helyretenni, rálátni működésünk mikéntjére, illetve másokhoz, és egy (vagy több) adott helyzethez való viszonyulásunkra. Az írással, könyvkiadással, irodalmi tevékenységekkel, vagy bejegyzések készítésével, és letisztázásával kapcsolatos ténykedések célt érhetnek.
Egyéni szinten is szükséges összeszedni gondoltainkat, kapcsolataink működését, és majd amikor előre indul a bolygó, a megfelelő, tiszta kommunikáció szálát felvéve méltóságteljesen elbeszélgetni azokkal, akik fontosak számunka. 

 

Most érezhetjük azt is, kik azok, akikre mindig számíthattunk, akikben bízhattunk, akik ott voltak mellettünk nehéz időkben, mi magunk pedig kikhez vagyunk őszinték, és hogyan tudunk segíteni azoknak, akik már nem félnek segítséget kérni.

Külön kiemelném most a kereskedelmi,- és vendéglátó-ipari szektort, illetve a rendvédelmi szerveket, hiszen eljött az idő, hogy ők is elgondolkodjanak, tulajdonképpen mi az, ami mögé beálltak, behódoltak, vagy amihez a cégérüket adták. Most ők is megérthetik annak az összefogásnak a módját, ahogyan egyről a kettőre tudnának jutni.
Egy magas szintű, társadalmi felelősségvállalást is magában hordozó szemléletmód hozhat egyéni önismereti tapasztalatokat is, és olyan felismeréseket, amivel átértékelhetjük hozzáállásunkat a dolgokhoz, és amivel megérthetjük egy-egy személy, vagy hatalom jelenlétének fontosságát, vagy ártalmát az életünkben. Ha képesek vagyunk megbocsátani magunknak, és azoknak, akik vétkeztek ellenünk, akkor ezen tapasztalatok továbblépésekre sarkallnak majd, amelyek megtételéhez kapni fogunk egy feloldó, szorongásmentes tisztánlátást.

Leave a Reply