Skip to main content

Tegnap volt Telihold, most a fogyó Hold időszakában vagyunk.

Fogyó holdnál vagyunk leginkább képesek intenzív erőkifejtésre, aktivitásra, energiafelhasználásra. A szervezet ilyenkor tisztul, izzad, vizet veszít. Fogyó,- és tisztítókúrákra, hosszabb böjtökre, méregtelenítő kezelésekre, vagy fogyókúra megkezdésére a legalkalmasabb periódus.

A méregtelenítésre, azaz detoxikálásra azért van szükség, hogy a mindennapjaink során a szervezetünkben felhalmozódód méreg,- és salakanyagok kivezetésre kerüljenek, különben ezek az anyagok lelassítják a máj tisztító funkcióját, felszívódhatnak a vérbe, és betegségekhez vezethetnek. A salakanyag felhalmozódás – kezdeti stádiumban – „csak” olyan tüneteket produkál, mint az indokolatlan ráncok, a pattanásos bőr, allergia, vagy a cellulitisz (narancsbőr). Ezek figyelemeztető jelek, hogy a méreganyag(ok) felgyülemlett(ek) a szervezetben, ideje méregteleníteni.

A méregtelenítő eljárásokkal a máj, a belek, a gyomor munkáját is nagyban megkönnyítjük. Sajnos az átlagember akkor figyel csak oda az életmódjára és az egészségére, amikor már valami baj jelentkezik, valamilyen betegség kialakul(t), és gyakran nem is a méregtelenítés az, amire elsőként gondol, hanem a tünetek elnyomására: savlekötő, hashajtó, puffadásgátló, még illatosabb dezodor, még több alapozó, stb. (mindegy, mennyi és mennyibe kerül, lényeg, hogy ne látszódszon, ne hallatszódjon…), amikkel ugyan elnyomja a tüneteket (ha el?), de az okokat nem szűnteti meg.

A méregtelenítés tehát szükségszerű segítség az egészséges életmód fenntartásához, alapból segít visszaállítnai a szervezet alapregulációját. Ilyenkor sokkal több folyadékot kell fogyasztani (min. napi 2,5-3 liter felnőtteknek), ami lehet tisztított víz, zöldtea, vagy ásványvíz, és az ételeket is úgy illendő megválogatni, hogy inkább a minőség részesüljön előnyben a mennyiséggel szemben. Mindenképp gyomorkímélő, könnyen emészthető táplálékot érdemes magunkhoz venni, és kevesebbszer enni, mint általában.

Reflexológiai kezeléssel, méregtelenítő talpmasszázsprogrammal rendkívül intenzíven lehet növelni a szervezet tisztulási folyamatait és regenerációját.

A méregtelenítő masszázsprogram célja:

  • a sejtekben felhalmozódó toxinok kiürítése
  • a külvilágból érkező mérgek kiáramoltatása
  • a pangó testnedvek (nyirokfolyadék) áramlásának beindítása

A masszázsprogram alkalmával kiemelt szerepet kap a vizeletkiválasztó rendszer, az emésztőrendszer, a légzőrendszer, valamint a nyirokkeringés rendszere.

A Holdtöltét (teliholdat) követő időszak a legalkalmasabb a méreganyagok ürítésére, mert fogyó hold időszakában a salakanyagok könnyebben távoznak a szervezetből. Minden, ami a méreganyagok távozását hivatott szolgálni, sokkal könnyebben és gyorsabban hat, így a fogyókúra, böjt időszakának választani, de pl. kozmetikai kezelésre is ez az ideális periódus. Újholdkor pedig a legerősebb a szervezet méregtelenítési készsége, ilyenkor akár egy nap böjt is sok betegséget előzhet meg,- a szervezetnek van ideje felkészülni a növő Hold időszakára, és a Teliholdat is könnyebb „elviselni” azoknak, akik érzékenyebben reagálnak.

Leave a Reply