Skip to main content
Az elkövetkezendő 8-10 napban a stacioner (előre haladó mozgásában megálló) Merkúr, és a retrográdba forduló Szaturnusz megmutatja azokat a témákat, amikben világosan akarunk látni.
A Nap pár napon belül átlép az Ikrekbe, a logikus, intellektuális, Merkúr fennhatósága alá tartozó jegybe, ami által (és a keletkező feszültség fényszögek által) a hamis kommunikációval, a csalásokkal, a helytelen gondolkodásmóddal, de a kereskedelemben, a közlekedésben, a hazánkban, és a (saját) világunkban zajló káoszos eseményekkel kapcsolatos lépéseket érthetjük meg.
A Jupiter, ami az igazságot hordozza, és már a Halak jegyében jár, segíthet egyéni, és társadalmi szinten is megvilágítani, tudatosítani azokat a témákat, amiben eddig hittünk, vagy épp nem hittünk, amit békével, szeretettel akartunk megoldani, de nem ment. A „megtorpanás” olyan tisztánlátást eredményez, ami mindenki szeméről leveheti a szemellenzőt. Ezek egyéni, és társadalmi szinten is olyan visszatérő dolgok, amiktől nem tudtunk, vagy nem akartunk eddig (főként január-április közt) tudomást venni, változtatni, szabadulni. Most ezeket az élet megint elénk teszi, hogy gondoljuk át újra minden szegmensét, szedjük darabokra, rágják át, emésszük, és kellő tudatossággal döntsük el a következő lépés irányát, helyét, idejét,- mindezt saját lelki békénk, és harmóniánk érdekében.
Akinek amelyik életterületére esik a tranzit Merkúr, és Szaturnusz, azt kell górcső alá venni. Ott érdemes fontolóra venni a korábbi hibákat, baklövéseket, a jelenleg feszítő problémákat, a nem működő kapcsolatokat, vagy a nem tökéletes, hiányos szerkezetet, amik helyett másik, vagy módosított keretrendszert kell építeni.
Lesz, aki most látja csak igazán, hogy hosszú ideje rossz kapcsolatban él, nem a megfelelő munkahelyen dolgozik, vagy aki nem beszél a szüleivel, nem tette rendbe a gyerekeivel a kapcsolatát, lopott, csalt, hazudott, bármi egyéb, csak azért, mert valaki(k) valamikor elhitetté(k) vele, hogy nincs választási lehetősége, vagy, hogy nem ért semmi máshoz, és kitörési esélye sincs.

A két sorsbolygó egymást segítve, és kiegészítve hozhatja vissza ugyanazokat, (vagy hasonló analógiában működő) témákat, mint amivel 1992 január-november közti időszakban álltunk szembe. Ha akkor rosszul döntöttünk, vagy nem egészen úgy csináltuk volna, most adva lesz a lehetőség, hogy csinálhatjuk másképp. Másképp, és jobban.

Leave a Reply