Skip to main content
DÖNTSD EL, mit is akarsz valójában, mert ahhoz kapsz támogatást!

Tegnap hajnalban a Merkúr (a kommunikáció, gondolkodásmód, kereskedelem, közlekedés bolygója) átlépett a Halak jegyébe, hátrahagyva a forradalmi, és sokszor renitens Vízöntőt, ahol a gondolatok továbbadása, és a szabadságért vívott küzdelem, az „élni, és élni hagyni” felfogás kiemelt fontosságú volt. A Halak „vizes” közegében az eddigi, több aspektusból is támogatott, polgárpukkasztó kommunikáció kicsit most elcsendesül. Ez persze nem jelenti azt, hogy nyugovóra is térne. Egyszerűen csak csitul. Pár napig. Ebben a közegben ugyanis – emelt szinten – elsősorban a megoldásokat, kompromisszumokat kereső, a szeretet energiáját, és az egyesülés, együttműködés analógiáit hordozó tartalmak vetülnek ki. A Halak jegy a feloldódásról, gyakran a határok átláthatatlanságáról, a földi, és égi dimenziók összekapcsolódásáról szól. A magasabb szintű, nemes, másokért önmagukat is feláldozni képes emberek, és tartalmak kerülnek előterébe, amiből kaphattunk már ízelítőt az elmúlt hetekben, hiszen a Halak egyik saját planétája (a Neptunusz) mellé kapcsolódott a Vénusz (harmóniateremtés, pénzügyi dolgaink, stabilitás), és a Nap (ami mindezt megvilágítja) tartalma is.

Ugyanakkor – ahogy előző bejegyzéseimben írtam már arról, hogy – a Halak a ködösítést, a tisztánlátás hiányának képzetét is nyújtja. Olyan sokszor, mintha álomvilágban élnénk, egy szürreális térben, ahol a valóságot, mint valami háttérben pergő, elmosódott mozifilmet érzékelnénk, vagy épp egy rózsaszín vattacukrot látnánk, aminek határait, anyagát, illatát, színét érezzük ugyan, de pontosan definiálni képtelenek vagyunk.
Nos ebbe a ködös, feloldódásra, és feltétel nélküli szeretetre vágyó, és megbocsátani, lezárni akaró Halak-ba lépett tegnap a Merkúr, ami által a dühös, agresszív kommunikáció érezhetően csitult; az emberek, akik eddig is jót akartak, és együttműködő energiákat áramoltattak, most egészen feloldódnak, mert érzik, hogy jó az irány. Azok viszont, akik eddig a renitens viselkedésükkel borzolták a kedélyeket, vagy nézeteiket folyton változtatták, ezzel zűrzavart teremtetve, azok most a totális összeomlást tapasztalhatják magukban, és a külvilágban. A Merkúr alsó szintje (amikor zavart, hazug, csaláson alapuló a kommunikáció, a gondolatok, a kereskedelmi folyamatok is) a Halak energiájában olyan szintű káoszt teremthet, hogy azt sem tudjuk, merre van az előre. Még az eddiginél is nagyobb zűrzavart. A küszöbön álló megújulás lehetősége/szükségessége azonban dühöt, agressziót, fékezhetetlen indulatokat is kiválthat, aminek forrása a két nap múlva jegyet váltó Nap lesz, ami belép az indító, tüzes energiákat mozgató, akaraterős, bátor, kitartó, de sokszor önfejű Kos jegyébe, és az asztalra csap. És lehet, hogy kő kövön nem marad.
Most elsősorban a vezető hatalmak támogatóira (kiemelten a rendvédelmi szervek) várnak feladatok, és fejlődési lehetőségek, hisz a civilek, szakszervezetek, orvosi kamarák után nekik is el kell dönteniük, milyen ügyet akarnak támogatni, és azért mit hajlandóak kockáztatni, illetve értelemmel telíteni az eddigi esetleges demagóg kötelességtudatot. Világszinten (is) a változások akkor indulnak el, ha mérlegelik, és megértik, hogy a társadalmi, közösségi érdekek nem gyűrődhetnek alá egy-egy maroknyi, deviáns ember elmebeteg víziójának.
Kiderül az is, ki, mennyi hazugságot képes még gyártani a saját, eddigi hazugságaira: olyan kártyavárak omolhatnak össze, amikről azt hitték, örök érvényűek, bebetonozottak. Bármilyen területen is ténykedjen az ember, zavarossá válhat a kommunikáció, elveszítheti a fonalat az, aki nem tudatos, és a számonkérésekre nehezen tud válaszolni. Előtérbe kerülnek a „mi mást tehettem volna?”, a „mások érdekeit is szem előtt tartva cselekedtem”, és a „mi megtettünk minden tőlünk telhetőt” mondatok, amik persze gyakran köszönőviszonyban sem lesznek az igazsággal. Sokan akarják majd menteni magukat mások bemocskolásával.
Küszöbön áll az igazság, hiszen a Nap pár nap múlva a Kos havába lép, ami, mint tudjuk, a tavaszi napéjegyenlőség időpontja, az asztrológiai „Új év” kezdete is, ami nem csupán a megújulást, de a tiszta lappal újrakezdést is szimbolizálja. Minden lehetőség adott, hogy új világra ébredjünk, ha igazán akarjuk.
(A két nap múlva jegyet váltó Nap-ról hamarosan írok)

Leave a Reply