A héten egy kedves barátommal
szóba került a PESTO imádatunk, és gondoltam akkor le is írom-fotózom, én hogyan készítem.
A hozzávalók tetszés szerint kombinalhatóak mind magok, mind fűszerek, mind zöldnövények tekintetében.
– 1 nagy marék mag pirítva
(én most napraforgómagot, diót, és mogyorót használtam, olaj nélkül lett piritva)
– 2 nagy marék zöld levél
(most csak a saját, bio bazsalikomomat tetttem bele, de ízlés szerint lehet rukkolát, medvehagymát, petrezselymet, vagy céklalevelet, zellert is hozzátenni)
– 4 gerezd átnyomott fokhagyma
– 1 marèk reszelt parmezán
– 1 kiskanál erdélyi só (de mehet bors, és citromlé is bele)
– 7-8 evőkanál olívaolaj (annyira, hogy pépes legyen, de ne folyjon szét)
A magokat 5-6 perc alatt megpiritottam, aztán egy “S” késes aprítóban mindent összedaráltam.
(5 adag jött ki belőle, abból 4 ment a fagyasztóba)