Skip to main content
…és december végéig itt is halad, a Mars és a Plútó uralma alatt. A Mars pedig a Jupiter, míg a Jupiter a Vénusz uralma alatt.
Szép kis “hurok” energia.
Központi témák az anyagiak, a csáberő, a vágyak, a célok, és mindezek megszerzése, vagy épp elengedése. Minden hat mindenre, egyszerre okok is az okozatok.
Az idő pénz, és hogyha a másikra szánt idő nem térül meg sem érzelmekben, sem élvezetben, sem anyagiakban, akkor arra nem kell több időt szánnunk.
A Bika Jupiter, és a Skorpió Vénusz szembenállása még hajlamosíthat arra, hogy (paradox módon) épp érzelmi, szexuális, vagy anyagi megfontolásból ragadjunk benne egy már nem működő helyzetben.
Aki eddig nem lépett, az napokon belül rájön, hogy illúzióban él: hamarosan érezheti, hogy amit hajtogatott, hogy “majd jobb lesz”, “ráérünk még”, “a másikban van a hiba”, “nem tudok lépni” stb. az csak illúzió.
Amennyiben tettünk már komoly lépéseket az előbb említett témákban, figyeljünk, hogy ne toljuk túl a pénzhez, ingatlanokhoz, befektetésekhez, és az érzéki vágyainkhoz fűződő ragaszkodásunkat, vagy a szélsőséges módon történő birtoklást, és megtartást, mert a fösvénység, a féltékenység, az irigység, a túlzott testiség, illetve a másik anyagi kiszipolyozásának energiája hosszútávon nem lesz kifizetődő! Pont azt veszíthetjük el, amit leginkább meg akarunk tartani.
Sok hazugságon, manipuláción alapuló munkakapcsolat, és szeretői kapcsolat is véget ér: aki a játszmákat, hazugságokat már látja, tudatosítja, az biztos, hogy nem fog benne maradni egy olyan kapcsolatban, ahol bármikor pótolható kellékként használják.
Az értékes kapcsolatok viszont új lendületet, és tartalmat kapnak. A laza baráti szálakból, vagy új flörtökből lehetnek egészen komoly kapcsolatok, amikhez a Szaturnusz “konzerváló ereje”, és a Merkúr gyakorlatiassága is segítséget nyújt. Emellett a két planéta hozzájárul az egyenes, következetes gondolkodáshoz, az értékálló rendszerépítéshez, és a minőségi, de szenvedéllyel teli, izgalmas témák kibontakoztatásához.
Akinek a képletében a Vénusz eleve a Skorpióban áll, azok most jobban igényelhetik a kényeztetést, a testi-lelki élvezeteket, és a férfi-női energiák áramoltatását. Egy jól működő kapcsolatban (akár szerződéses, akár munkakapcsolat, akár szerelmi viszony) adott a lehetőség, hogy most átvegye a gyeplőt egy NŐ, vagy az, aki ugyan gyengébbnek tűnik, de valójában mindenki másnál erősebb, céltudatosabb, és kitartóbb.

Leave a Reply