Skip to main content

A planéták uralmi láncának tetején év végéig még a Vénusz-Jupiter-Mars hármasa áll: Jupiter uralja a Marsot a Nyilasban, a Mars uralja a Vénuszt a Skorpióban, a Vénusz uralja a Jupitert a Bikában. Ehhez a hármas energiához kapcsolódik most a hátráló Uránusz, ami a vele szemközt haladó Vénusz uralma alatt áll.

Mit jelent ez?

Önmagában már a Vénusz és a Bika is hordozza a birtoklást, a pénzpiaci, anyagi témákat, a testi,- és földi örömöket, a Skorpió energiáival átellenben pedig csúcsra is járatják a stabilitás-elengedés témájához köthető “3D-s” energiákat, illetve az anyagi-szellemi szintű, transzformációs megéléseket: a munka, a hatalom, az erő megszerzése és megtartása, illetve ezek elvesztésétől való félelem kiemelt szerepet kapnak.

Van, akinél ez a feszítő energia hirtelen pánikot okoz, ami felelőtlen eladásokat, vagy épp “mindent megtartani” üzemmódot hoz, másoknál extrém költekezést, különleges vágyakat, túlfűtött testiséget, vagy legalábbis ezek igényét, illetve az ezekből fakadó ellentéteket: jöhetnek derült égből szélsőséges kívánalmak, agresszív fordulatok, hiszen van benne egy feszült lüktetés, és egy markáns irányítási vágy is.

Tudatosan használva nagyfokú húzóerő lehet ez, és kitartást is ad (Nap hamarosan a Bakba lép), hiszen a Vénuszt uraló Mars a Nyilasban hosszútávra tervez: ha nincs túlidealizálva az elérendő cél, reális alapokkal, eredetiséggel, és persze szeretettel nyitni lehet egy új fejezetet, ami akár teljes anyagi-lelki újjászületéshez is vezethet. Lesznek hirtelen ötletek, továbblendítő zseniális gondolatok is. (Azért óvatosan a világmegváltó tervekkel…!)

Előfordulhat, hogy nem nagyban gondolkodunk, csak egészen “piciben” (pl. nem akarunk függő kapcsolatban maradni, vagy munkahelyet akarunk váltani), mégis az etapok amilyen kicsinek látszanak, annyira sokat fognak nyomni az adott “projekt” összegzésénél. Jelentőségteljes változások állhatnak be régóta fontolgatott témákban, főleg, ha alaposan előkészített dolgokról van szó. Ugyanakkor jöhetnek meglepetésszerű, akár kellemes fordulatok is, hiszen az Uránusz épp a váratlan események produkálásában szakavatott.

Hozhatunk hirtelen felindulásból is döntéseket, de az első lépéseket akkor se tegyük meg kapkodva (a retrográd Merkúr miatt, ami a mozgást, közlekedést, kommunikációt is jelképezi), mindenképp javasolt a csigavér. Legyünk óvatosak a mozgásban, sportban, közlekedésben, zárjuk, biztosítsuk, amit szükséges! Maradjunk figyelmesek, és türelmesek önmagunk, és mások irányába is. Megéri.

Leave a Reply