Skip to main content
Mai napon átlépett a Merkúr (a gondolkodás, kommunikáció, közlekedés, és kereskedelem) bolygója a Bika jegyébe, közel 20 nap alatt át is száguld rajta, közben, április 15-20 között randevúzik az Uránusszal, miközben a Jupiter a Neptunusszal már javában együtt áll, ami így együtt hozhat szemléletváltásokat, pálfordulást, szerencsés fordulatokat. Még a világbéke is megteremtődhetne…

A stabilitással, anyagi,- és pénzügyekkel, hozott képességekkel, adottságokkal kapcsolatos ideák nyernek teret. Visszajönnek, csak más köntösben, „magasabb szintről rálátva” azok a témák, amik 2021.szeptember-október hónapban feszítettek (ekkor volt ugyanígy kvadrátban a Merkúr a Plútóval), vagy teljesen új gondolkodást, rálátást igényeltek.

Mivel a Bika jegyét a Vénusz uralja, amely az említett időszakban a Mérleg, Skorpió és Nyilas jegyeken haladt végig, most pedig a Halakban jár (szeretet, megbocsátás, segítés, művészetek, de a ködösítés is!), olyan gondolatok köszönhetnek vissza, mint a pénzügyek, ingóságok, és ingatlannal kapcsolatos témák, kölcsönök rendezése, befektetések átláthatósága (vagy épp átláthatatlansága) pénzpiaci, kapcsolati, párkapcsolati témák lezárása, az akkori veszteségek, titkok, ellenségek, és a munka-pár-családi kapcsolatok rossz működési mechanizmusai miatti tünetek, megbetegedések, vagy épp a gyógyulások.

Amennyiben sikerült ezeket a témákat – legalább elkezdeni – tisztázni, megbeszélni, újraértékelni, és egy új működésmóddal, vagy más szereplőkkel átlendülni rajtuk, az jó. Lehetnek olyanok, akik most extrém módon megszállottá válnak az üzleti,- vagy pénzügyek irányába, jó esetben kellő megfontolással teszik meg a lépéseket anyagi javaik gyarapítása érdekében. Új alapokra helyeződhetnek a mindennapi betevőnk, és energia szükségleteink megteremtésének feltételei, egyáltalán ezekhez való hozzájutás.

Lesznek olyanok, akik foggal-körömmel ragaszkodnak a törvényes, vagy törvénytelen úton szerzett vagyonukhoz, hatalmukhoz, ezzel – adott esetben – még több ellenséget szerezve maguknak, és ez a ragaszkodás paranoiássá is válhat, amikor azt látják, h kezd minden széthullani körülöttük. A manipulációs, hatalmi harcok is teret nyerhetnek ismét, immár egy más szemszögből, más szereplőkkel „harcolva”.

művészeti tevékenységek is a Bika jegyhez tartoznak, így az ezekben való munkálkodás különös örömöt okozhat, illetve megnőhet a fizikai élvezetekhez, örömökhoz való igény, vagy olyan érzéki dolgok kipróbálása, megismerése, amivel eddig csak kacérkodtunk. Lehetnek ezek különleges kirándulások a természetben, extrém sportok, sütés-főzés, kulináris ínyencségek, kreatív művészi tevékenységek, szexuális komfortzóna átlépések, vagy kihagyhatatlan befektetésekkel kecsegtető ajánlatok. (Azért óvatosan a „kitűnő befektetési lehetőség”, vagy a „kihagyhatatlan banki ajánlatok” típusú szlogenekkel!!)

A Bika jegy föld jegy, racionális gondolkodású, józan paraszti ésszel megáldott. Javaslom az előbbiekben felsoroltakat ésszel-mértékkel, egészséges fenntartásokkal fogadni, de azért rugalmasan, élvezettel kezelni. A jó oldalát érdemes nézni a dolgoknak, mert, bár fájhatnak az elmúlt évek veszteségei, lezárásai, az új utak is bővelkedni fognak lehetőségekben, szeretetben, örömöt árasztó forrásokban.

Leave a Reply