Skip to main content

Az elmúlt hetek legtöbb konzultációs témája ebben a pár szóban foglalható össze: anyagiak, egészség, párkapcsolat, önmegvalósítás. Ezek energiáját a holnap esti Oroszlán telihold fel is nagyítja.

Egyeseknek a méltóságteljes kapcsolattal van problémájuk, másoknak a szabadság, az önállóság meg nem élése a gond, míg az érzelmi, anyagi stabilitás, önmegmutatás hiánya is okozhat nehézséget. Vannak, akiknek a teljes életük kardinális változásokon megy most át. Ilyen esetben látni kellene valódi vágyainkat (a Bak Vénusz-Bika Jupiter trigonja mutatja ezt, ezzel oldhatja a feszültséget), és azoknak mennyire enged(t)ünk szabad teret, illetve, mennyire tudjuk összehangolni mostani, és pár évvel ezelőtti, eddig esetleg meg nem valósított céljainkat. A kettő (vagy több téma) ugyanis nagyban ütheti egymást. Pl.évekkel ezelőtt munkahelyet kellett volna váltani, amit nem tettünk meg, erre most az egészségünk, és emiatt a párkapcsolatunk is padlón. Melyik ujjunkba harapjunk, miközben összedől a világ körülöttünk?

Ennek ellentéte, amikor jól érezzük magunkat, a számunkra kijelölt úton haladunk,- amiben természetesen a szabad akaratnak, és a felelősségvállalásnak is fontos szerep jut -, és eljutunk egy olyan pontra, ahol bátran felvállaljuk már magunkat, megmutatjuk, kik vagyunk, miben vagyunk jók, és miben alkotunk maradandót. Előhozzuk kreatív, művészi oldalunkat, merünk különbözni másoktól, és kiállni a sorból egyediségünkkel.

Ha nincs meg a bátorság, vagy lehúzó környezetben élünk, akkor – főleg az egymásból generálódó problémák esetében – érdemes felülvizsgálni, hogy vannak-e még függő helyzetek, játszmák a kapcsolatainkban, és, hogy milyen lehetőségeink vannak. A szabadság nem azt jelenti, hogy azt csinálunk, amit akarunk, hanem, hogy nem tesszük meg, amit nem akarunk.

A függő helyzetek nem egyenlőek az egészséges érzelmi kötődésessel, és a kölcsönös előnyökön alapuló, a kreativitást, önkifejezést segítő kapcsolatainkkal.
Törekedjünk utóbbiakra!

Leave a Reply