Skip to main content

Kos Újhold – 2022.Április 1. 2020 óta az erőteljes kapcsolati átalakulások, szakítások idejét éljük. Ha körbe nézünk, már korántsem azok az emberek, csoportok vesznek körbe bennünket, akik 2-3 évvel ezelőtt. Ha meg is maradt egy-egy „mag”, akkor is az energiák, és a viszonyok minősége átalakult. Jó esetben ezek az átalakulások a benne szereplők javát szolgálták, és fejlődésre sarkalltak. A belső mag, az „önmagunk” pedig hittel, bizalommal telve megerősödött, és szárba szökkent.

A mostani Újhold a Kos indító, önérvényesítő, egyéni szinten is vezető, öntudatos energiáját hordozza. Azok is érezhetik ezt, akik eddigi alap működésükben sokkal inkább másokat helyeztek maguk elé. Most előre lehet lépni a sorban, és mások helyett önmagunkra fókuszálni saját egyensúlyunk, harmóniánk érdekében. Aki lépni, fejlődni akar, az tud is. Aki viszont úgy gondolta, hogy a másik a végtelenségig úgy táncol, ahogy ő fütyül, az most könnyen pofára eshet. (Bízom benne, hogy a nagyvilág eseményei is ezt fogják alátámasztani. Lehetnek érdekes viták, de konszenzusok is épp azon felek közt, akiktől a legkevésbé remélné az ember!)

A kardinális Kos jegy indító energiája réven a kérdés: akarom-e? Akarok-e részt venni mások életében, és másokat beengedek-e – és ha igen, milyen módon, és áron – a sajátomba? Meglepődhetünk a válaszon, mert szöges ellentétben állhat azzal, amit 2-3, vagy fél évvel ezelőtt talán még simán kimondtunk. A kardinális Mérleg jegy áll szemben a Kos jeggyel az asztrológiában, és most szó szerint mérlegre téve a saját,- és kapcsolati tapasztalatokat, az érzelmi megéléseket, már korántsem olyan egyértelmű a mindenáron való együttlét, együttműködés. Oly markánsan változtak a viszonyulási pontok, az érdekek, a lehetőségek, és a segítés-szeretet-felelősség-önfeláldozás energiái, hogy a válasz saját szemszögből, egészséges önkritikával, és őszinte vágyakkal nézve már nem olyan ideális, mint hónapokkal ezelőtt. Sok minden van, ami már nem kell, egyszerűen azért, mert lehúzó, mert idejét múlt, mert megoldhatatlan, mert megrekedt a fejlődésében, vagy épp érdektelen, saját komfortzónákat sértő, méltatlan. Úgy is érezhetjük, áprilisi tréfa volt…

Ösztönszinten a mostani Újhold hatás egy egoista, romboló energia, tudatosan viszont csupán egy mások alá begyűrődni nem akaró, saját magára fókuszáló, és a saját maga keretrendszerét felépíteni képes, impulzív lendület. Olyan „Ne zavard a köreimet!” típusú energia. Ne feledjük, a problémás esetekben soha nem a másik emberről, félről, helyzetről szól a konfliktus, hanem az érintettek, vagy benne szereplők tudatszintjéről, az (ön)ismeretéről, és az általuk működtetett energiákról, a tudatos, vagy tudattalan játszmákról!

A személyes, és társadalmi hozzáállások, viselkedések megnyilvánulhatnak egy akaratos, másokon átgázoló, pökhendi, egoista energiában, magas szinten viszont céltudatos, fegyelmezett, koncentrált, és rendíthetetlen tetterőben, vagy akár egy, a külvilágtól teljesen elvonuló, passzív, de konstruktív, továbblepést serkentő energiában.

Figyelem! Kiemelten érzékenyek lehetnek azok, akiknek születési képletében a Kos, és Mérleg jegyekben állnak bolygók, illetve Asc-Desc, vagy IC-MC tengely bármelyike a Kos- Mérleg jegyek 7-16 foka között áll.

Leave a Reply