Skip to main content
A ma bepontosodó Plútó-Merkúr szembenállás hozza ugyan a feszültségeket, de magában rejti a teljes megújulás lehetőségét is. A ma és holnap jegyet váltó bolygók (Mars és Merkúr) segítenek új szemszögből rálátni az eseményekre, legyenek azok társadalmi, vagy épp magánéleti helyzetek, válságok, elintézendő feladatok.
Erőteljesen megmutatkozik, hogy a korábbi szövetségeknek, kapcsolatoknak volt-e értelme, meddig vittek, segítettek-e utunkon, vagy inkább hátráltattak: mit tanultunk belőlük, hova fejlődtünk általuk az elmúlt 2,5-3 évben?
A Mars Szűzbe lépésével segít részleteiben is látni az adott témát, analizálni, majd összegezni, és összpontosítani az erőnket arra, amin még formálni akarunk (gondolati síkon is). Kilépni egy helyzetből, leépíteni azt, vagy elpusztítani és újat építeni magában hordja a halál-újjászületés energiáját, vagyis a mély transzformációt, de a káoszból rendet, és a tervekből kézzel fogható eredményt is.
Sokan bánják már azokat a lépéseket, amiket megtettek évekkel ezelőtt, de többen vannak, akik azt bánják, hogy nem tették meg azt, amit a lelkük mélyén szerettek volna. A Merkúr-Plútó szembenállás (a jegyek utolsó fokán állva) még feszít, ad egy utolsó esélyt, hogy átgondoljuk a dolgokat, és tegyük meg a szükséges lépéseket.
A Mars jegyváltása egy tiszta, sallangmentes, “tömören-érthetően” energiát hoz, de tisztítótűz is egyben: komoly, és hatalmas változás, amiben benne van a régi minta lehagyása, radikális levágása, és egy nemes, méltó energia megszületése is. (Pár)kapcsolati, szövetség szinten is lesznek huszárvágások!)
A Mars a Szűzben (és Merkúr az Oroszlánban) felkorbácsolja a levegős energiákat: éleslátást, logikát, racionalitást hoz, precizitást szül, tudjuk már, hogy merre, hova, miért, és kivel akarunk lépni. A Holddal alkotott trigon érzelmi töltetet, szenvedélyt is kölcsönöz a tetteknek, és a vehemens, hirtelen felindulásból elkövetett tetteknek kölcsönöz egyfajta drámai sármot is. Az eddig elfojtott vágyak felszínre törése felkavaró, gyomorforgató is lehet, semmiképp nem izgalommentes. Ne hagyjuk azonban, hogy ösztönszinten törjön fel a frusztráció, vagy a düh, agresszió, bánjunk finoman a szavakkal, és adott esetben óvakodjunk a túl erős kritikától, a hátbatámadástól, pocskondiázástól, mert az senki javát nem szolgálja!
A Merkúr holnapi jegyváltása (Rákból az Oroszlánba lép) pedig segít, hogy felvállaljuk végre azt, akik vagyunk, és ahogy élni akarunk. Jönnek, és tovább szövődnek a megújító ötletek, kreatív energiák. Használjuk ki őket!
(A kiugró lapok is csodálatosan szemléltetik a jelen energiákat.)
“Az emberek kifulladtak már a hitvitában, felkelésben, a halottak eltakarításában. Élni akarnak: dolgozni, gyermeket nevelni, vásárokra járni; annyi csődület után megszusszanni, fegyver helyett kaput… ablakrácsot kovácsolni. Egyetlen karácsonyt bár békében megülni. Nézd, alig reformáltuk meg a hitünket, máris újabb reformátorok támadnak, libertinusok és újrakeresztelkedők, hát mifajta békesség lesz ebből?”
(Sütő András: Egy lócsiszár virágvasárnapja)

Leave a Reply