Skip to main content
A pár nappal ezelőtti bejegyzésem (“Rák, Kos, Mérleg jegyűeknek elsősorban” címmel) már előkészítette a Bak Telihold üzenetét:
Mint minden teliholdnál, itt is a tudatos én (Nap) kerül szembe az ösztönös énnel (Hold), de erősen összekapcsolódnak a vágyak az akarattal, a kreatív teremtéssel is, hiszen a Mars-Vénusz együtt halad az Oroszlánban, ráadásul egy feszült fényszöggel kapcsolódik a Bika Uránuszhoz, ami felveti a kérdést: kellően hatékonyak vagyunk-e, szövetségeseinkkel úgy végezzük-e a dolgainkat, ahogy arra vágytunk, ahogy terveztük, elértük-e azt az eredményt, amit akartunk, megfelelő-e az a keretrendszer, amiben másokkal dolgozunk. (Én pl. remekül együtt dolgoztam azzal a négy hölggyel, akikkel egy 14 napos “feszes-has programban” részt vettünk. Meg vagyok elégedve magunkkal 😍)
A holnap bepontosodó Telihold Ascendense a Mérleg-be, Descendense a Kosba esik, így az esetleges csalódások, és hiányok esetén érdemes átgondolni, hogy kikkel, milyen formában munkálkodunk, vajon nem hibáztunk-e azzal, hogy egyeseknek túl nagy szerepet szántunk, másokat meg kihagytunk a számításból, vagy egyeseket túlértékeltünk, míg másoknak a véleményét is fèlretoltuk.
Amennyiben nem egyenrangú a viszony az adott kapcsolatban, elkerülhetetlenné válik a hierarchia újragondolása, illetve az alá,- fölérendeltsegi viszony, esetleges kiszolgáltatott helyzet felülírása. A “toporgó helyzet” mindaddig fennáll, amíg ezek az újradefiniálások meg nem történnek. A vezető szerepet most átvehetik az eddig háttérben munkálkodók, vagy az inkább érzelmileg támogató felek.
Fontos szerep jut az intuíciónak (hiszen a Merkúr-Nap együttállást a Hold uralja) illetve a racionálisan cselekvő, az eredményre fókuszáló léleknek, ami már nem egy idealizált állapotban lebeg, hanem felelősséget vállalva lép, tesz, halad, szerkezetet épít (Holdat a Szaturnusz uralja). Szeretettel, megértéssel, de hideg fejjel, józan ésszel érdemes haladni: az elmúlt hetek történései, változási átvezettek egy érési folyamaton, amiben világossá vált a szereplők kompetenciája, empátiája, érdekei.
A Nap az apai, vezetői, tekintélyszemély archetipust szimbolizálja, és a Rákban halad (vagyis az anyai, családcentrikus jegyben), a Hold (ami az anyát, a gyermeket, a nemzetet, és a tudatalatti énünket is szimbolizálja) pedig a Bakban, ami a X-es házhelyzet uralma révén az önmegvalósítást, a karriert, a kemény munkát, a felelősséget, vagyis a vezető-férfi-apai energiát jelenti. A szerepcsere az egymástól “kölcsönkapott” energiát is hozza a téridőbe, vagyis a vezetői energia empátiát, elfogadást igényel, az eddig túlságosan befogadó, érzelmes energia pedig határozottságot, önérvényesítést kíván.
Az egyensúlyt a Bika Jupiter segít megvalósítani a tőle kapott lehetőségekkel, szerencsével, és optimizmussal. Figyeljünk az apró jelekre, lehet, több potenciál van bennük, mint azt elsőre gondolnánk.

Leave a Reply