Skip to main content

OROSZLÁN Újhold – július 28., 19.55h

Fókuszban mindaz, ami belőlünk fakad – Gyermekeink, kreativitásunk, szexualitásunk, életörömeink, vállalkozásunk, vitalitásunk, önbizalmunk, optimizmusunk… És mivel a VII-es házban jön létre az Újhold, így a párkapcsolat is kiemelt téma!

Az előző havi, Rák Újholdat a lélek, a spirituális esszencia, vagyis a Hold uralta, most viszont már az értelem, a Nap az, ami bevilágítja mindazt, amit a lélek szeretne megvalósítani. Az Oroszlán jegyében létrejövő Újhold harmonikus megnyilvánulása az, amikor a tetterőnk, a cselekedeteink, a szellemi utunk, és kapacitásunk teljes összhangban van azzal, amit gondolunk (Merkúr is az Oroszlánban halad), lelkileg érzünk: kreatívan, örömmel megyünk előre, diszharmónia mentesen tesszük meg egyik lépést a másik után. Kész terv van a fejünkben, ami csak a kivitelezésre vár, és ebben benne vannak az új irányok, az elmúlt hónapokban esetlegesen megváltoztatott nézőpontok, a hitünk alapkövei, a szerencsefaktor, és azok a tevékenységek, amikért érdemes létezni. Az önmagunk céljaiért való lelkesedés, a másik boldogítása, és az az önkifejezés, ami egyedi, és megismételhetetlen minden egyes ember esetében. A másikhoz való kapcsolódás, méltóságteljes viszony, amit áthat a játékosság, az öröm, a lelkesedés. Hozzuk ki az adott helyzetből, és kapcsolatokból a lehető legtöbbet, és haladjunk büszkén, kéz a kézben!

A gyerekeinkkel való kapcsolódás is kiemelt téma az Oroszlán Újholdnál; mindaz, amit mi gyermekként megéltünk, tapasztaltunk, hogyan tudjuk átadni, vagy kifejezésre juttatni a saját gyermekeinkkel kapcsolatban? Fontos, hogy tudjuk definiálni a szeretetet, a gondoskodást, a féltést, és megérteni, kinek mi a szeretetnyelve, és ki milyen fázisban halad jelenleg, és azt miben tudjuk támogatni. Szónoklatok, piszkálódás, problémák generálása, vagy leuralás helyett legyen megoldásra vágyó a törekvésünk, és segítsünk nekik, hogy kihozhassák magukból a legtöbbet! Fontos témáikhoz álljunk optimistán, előítélet-mentesen, ösztönözzük őket a felemelkedésre, és bízzunk bennük, hogy igenis képesek az önállósodásra, és felelősségteljes döntéseik révén egy boldog élet megvalósítására. És ne feledjük! Amiben most ők élnek, azt a világot mi építettük fel (vagy romboltuk le) nekik. Szóval tessék empatikusnak lenni velük szemben!

Leave a Reply