Skip to main content
A mai Ikrek Hold, illetve Kos Chiron három, Skorpióban haladó bolygóval is karmafényszöget alkot: a Skorpió jegyét uraló Marssal, így annak uralma alatt álló Nappal, Merkúrral is. A Merkúr pedig uralja a Holdat, míg a Chiron (lelki sebeink, amivel masokat is gyógyíthatunk) szintén a Mars uralma alatt áll.
Gondolatiság, kommunikáció, az intellektus és az aktív cselekvés összhangja/disszonanciája (ki milyen tudatszinten van), az akarat, és a bénultság, a kiáradó,- és a befogadó, de manipulatív energiák kavalkádja is megmutatkozhat a lelkünk mélyén.
Van, amikor egy konfliktushelyzet döbbent rá bennünket, hogy mi az, amit még meg kell tanulnunk ahhoz, hogy továbbléphessünk. Van, hogy fájdalmak által látjuk csak meg saját, rossz működéseinket, és ezek viszonylatában tudjuk csak értékelni önmagunkat, saját erkölcsi kicsinységünket, vagy épp fölényünket.
Van, hogy ezek hatására indul el az a transzformáció, aminek már korábban helye lett volna életünkben, de valahogy elsiklottunk a változásokat generáló hatások felett, mert nem láttuk, vagy nem akartunk szembesülni az aprónak tűnő, fájdalmat okozó részletekkel.
A mai energia rásegít, hogy lekerüljön szemünkről az illúzió fátyla.
Ha mások tisztességtelen versenyben kerekedtek fölénk, a kudarc élménye még fájóbb: hazugságok, átverések, a valóság eltussolása miatt padlóra kerülhetünk, de sokszor épp ezek a nehéz helyzetek hozzák el a megvilágosodást, vagy egy korábbi szakasz lezárását, és a lendületet a továbblépéshez.
A korábbi frusztrációk nyomasztó energiája (megint mit nem csináltunk jól, megint hol nem tudtunk elegek lenni?) oldódik, ahogy rájövünk, a hiba nem a mi rendszerünkben van, hanem azokéban, akik nem mernek őszinték lenni sem velünk, sem önmagukkal. Nekik, a saját játszmázásaik, és mártír szerepeik közepette kell elszámolniuk önnön lelkiismeretükkel.
Sokszor egy-egy fájdalmas igazságtalanság, vagy eltitkolt információ(halmaz) felszínre kerülése a kulcs ahhoz, hogy egy nehézséggel megbirkózzunk: azáltal, hogy rálátunk, megértjük a szereplők indítékait, és saját továbblépési lehetőségeinket is. Felelősséget pedig mindenki magáért kell csak, hogy vállaljon.
Rajtunk áll, milyen valóságot hozunk létre életünkben, és, hogy milyen álcák mögé bújunk: hasítunk-e, terelünk-e, csúsztatunk-e továbbra is, vagy szembenézünk számonkérő önmagunkkal.
Erőteljesen súg a lélek, hogy merre érdemes menni, és milyen kompromisszumok által. Hallgassunk rá!

Leave a Reply