Skip to main content
A Nappal még ölelkező Merkúr és a Vénusz tegnap átlépett a Rák jegyébe, a Nap holnapután este, a nyári napforduló pontján teszi ezt meg, így három planéta is a Hold uralma alá kerül.
Az elkövetkezendő napokban (egyrészt az együttállás miatt, másrészt a Neptunusszal és a Plútóval alkotott fényszögek miatt is) nagyobb fókusz helyeződik a családra, nemzetre, a gyökerekre, a múltunkra, a generációs mintákra, az emlékekre, és az emlékezés fontosságára.
Jöhetnek fájdalmas, de felemelő érzések is azzal, hogy érzelmileg jobban tudunk kapcsolódni a hozzánk közelállókhoz. Határozott igényünk lesz a beszélgetésekre, az érzelmek kinyilvánítására, a megértésre, az empátiára. Még azok is könnyebben kommunikálnak, akiknek a verbalitás nem erősségük. Ők a művészet nyelvét, az ajándékozást, vagy másfajta kifejezőeszközt találnak a közlésre.
Megértünk sok mindent a múltból, azt, hogy mit miért kellett tennünk, vagy épp miért nem tudtunk megtenni. A családi egységre törekvés vágya felerősödik, csakúgy, ahogy a meleg családi fészek, a valahol otthon lenni igénye is. Jobban érezhetjük azt is, hogy ott van az otthon, ahol valaki vár, ahol szeretnek, ahol nyugalomban és biztonságban hajthatjuk álomra a fejünket.
A racionális, és az érzelmi töltetű planéták találkozása a velünk született érzelmi intelligencia, és a tanult kommunikációnk szeretetalapú kapcsolódását, és a mély átalakulások lehetőségét hozza, a másik megértését, és sok esetben a megbocsátást azzal, hogy rájövünk épp annyit kaptunk, mint amennyit adtunk.
Fontos lesz családtagjaink nézőpontja, korábbi tapasztalatok, fájdalmak, traumák feldolgozása, szeretetnyelvünk összehangolása.
Félretéve a korábbi sérelmeket, bántásokat, élesszük újra, és őrizzük meg a szeretetet, ne kelljen holnap arra ébredni, hogy késő, vagy, hogy hiába volt minden.

Leave a Reply