Skip to main content

Nincsenek a testben fájdalmak savak nélkül, és savak sincsenek fájdalom nélkül.
A test elsavasodásának tünete lehet az energiahiány, a gyengeség, a rossz emésztés, a szédülés, a bőr elváltozásai akné, faggyúmirigy túltermelés, de akár az izomfájdalmak, a puffadás, a gyomorégés, a gyorsabb szívdobogás, szívritmus zavar is,- hogy csak párat említsek a kezdeti tünetekből.

A legtöbb betegség mögött a szervezet sav-bázis egyensúlyának felborulása áll. Ezt okozhatja a helytelen étkezés, mozgás, légzés, étkezés, stressz, és ezek kombinációja.
A megnövekedett savak befolyásolják az idegrendszert, és az izmok működését, felpuhulnak az izmok, károsodik a bőr, megjelennek az öregedés jelei az arcon, testen. Sokkal fáradtabbnak is érezhetjük magunkat.
Vannak olyan ételek, amelyek energiát adnak, és olyanok, amik ezt elvonják. Elsősorban a zöld leveles növények, zöldségek, csírák, szója hatnak kedvezően, és a lúgos víz (hiszen szervezetünk 70% – a víz) és a tartósítószer/adalékmentes ételek, amik tele vannak Ca, Mg, C- és B vitaminnal.

Ha a vér pH értéke 7,365 -ról eltolódik a savas irányba, a test mindent megtesz azért, hogy a lúgosító ásványokat pótolja, vagyis ezeket ki fogja vonni a szervezetből, mégpedig a csontokból, izmokból. Amennyiben a sav nem képes kiürülni a szervrendszereken keresztül (mert pl. nincs kellő vizelet, széklet, izzadás, vagy rossz a légzés), akkor a szövetekben marad, és elindulnak a károsító folyamatok. Ezek hathatnak az idegrendszerre, a hormonrendszerre, a keringés rendszerére…

Érdemes a savtalanítást jógával, Reflexológiával, és jó minőségű, pl. Forever termékekkel is megtámogatni.

Leave a Reply