Skip to main content
Elérkeztünk az asztrológiai év utolsó teliholdjához, ami Március 18-án, reggel 8-kor pontosodik be a Szűz 27fok40 percén.
Egy kör ismét lezárul, érdemes áttekinteni, mi változott, és merre haladt (vagy rosszabb esetben fejlődött vissza) életünkben társadalmi,- és egyéni szinten. Mindenki a saját bőrén érzi elsősorban a változást, és azt, hogy az elmúlt egy év bizonytalansága, stagnálásai, alkalmazkodási lehetőségei hogyan hatottak. (A bejegyzés végén van egy mondat az 1993-as időszakról, érdemes morzsolgatni!)

A Szűz Hold egy „szorongó” energia, ugyanakkor a Nap Halak-ban szembenálló helyzetével, ketten együtt megvilágítják, magukban hordozzák a tisztítás, az alázat, a megbocsátás, a szolgálat, a lezárások, és újrakezdések lehetőségének energiáját is.

Amikor decemberben a 2022-es asztrológiai előrejelzést elkészítettem, akkor a főenergiának a „dráma” szót használtam. (Akik januárban meghallgattak, vagy megkapták a hanganyagot, azok tudják). Nos, szépen hozza az analógiákat (tragédia, komédia, vagy tragikomikus helyzetek), és a márciusi energiák is tükrözik az akkori előrejelzést: „… lehetnek lázongások, az igét ki hirdeti, mi az igazság, hogyan lehet előre menni, kifejezetten egy feszült időszak ez… Ugyanakkor egy harmóniáért, egyensúlyért, elfogadható kapcsolatokért, a szeretet és a megértés egységes nyelvén kiáltó univerzális energia, ahol a lélek vezet,- ez egy kifejezetten tisztító, alázatos vezérelv, ahol a jelszó a „békét, biztonságot, stabilitást akarunk”…” Egyéni,- és társadalmi szinten is!

A jelen napok fő energiája az, hogy tegyünk különbséget DÖNTÉS, és VÁLASZTÁS közt. (Az angol nem tesz, általában a „Choise” szót használja mindkettőre.) A VÁLASZTÁS egy alternatíva, egy, vagy több téma, dolog közti hezitálás lehetősége, míg a DÖNTÉS az eredmény, ami már a választás következménye, és amiért vállalni kell a felelősséget. (Sokan ezért nem mernek dönteni, inkább másra, vagy az IDŐ-re hagyják).

A változékonyság, mely az egész jelenlegi időszakot áthatja, nem könnyíti meg a helyzetet, viszont adja azt a képességet, hogy egyszerre két, vagy több témára is fókuszálhassunk, miközben megőrizzük függetlenségüket, de legalábbis objektív szemléletmódunkat azokban a témákban, amikre nincs teljes rálátásunk, vagy ráhatásunk. Ez az alap túlélési stratégia a jelenlegi helyzetben.

Érdemes nyitottnak lenni mindenre, de befogadóak csak azokra a témákra legyünk, amik meg tudják tartani jövőbe vetett hitünket, idealizmusunkat, és optimizmusunkat, mert ez jelenlegei stabilitásunk alapja.

A telihold napján létrejövő fényszögek elősegítik a realitásérzék megtartását, ugyanakkor épp a szeretetre, a megbékélésre, az elfogadásra, a mások életének tiszteletben tartására irányítják a figyelmet, és világítják be a lélek boldogságához kínált lehetőségeket.
A Szűz jegyet a Merkúr uralja, jelenlegi helyzetében a Hold tehát az ő uralma alatt áll, míg a két sorsbolygó (Szaturnusz, Jupiter) a saját jegyében halad. Az egyéni és csoportérdekeket szem előtt tartva a fejlődés, és kiteljesedés lehetőségét választva a kommunikáció, és a gondolkodásmód a mély, őszinte lelki tartalmak szerint kellene, hogy működjön. Az egész képletet szemlélve – a házak uralmi helyzete szerint – a X-es ház áll a csúcson, vagyis a JÖVŐ, és vele minden Szaturnusz-i, ès Vízöntő, Bak analógia.

Egy szó, mint száz: „Hozz jó döntéseket, és tegyél a céljaidért, mert boldog jövőd a tét!”

(kiegészítés: Az asztrológiában a X-es ház ura a Szaturnusz. Érdemes megnézned, a lehetőségeid, a választásaid, és döntéseid területén milyen témákkal kellett szembenézned 1993. február hónapban. Jelenleg ugyanis a Szaturnusz ugyanott halad, vagyis az asztrológiai képleted ugyanazon területét érinti, mint akkor. Most is csinálhatod ugyanúgy. Vagy csinálhatod máshogy. Esetleg jobban. Csak légy őszinte önmagadhoz! )

Leave a Reply