Skip to main content

A holnap éjszakai telihold a Rák 16°21 percén fog bepontosodni, ami a Bak-Rák tengely, és ezen jegyek bolygói, illetve IC-MC pontjai által az érzékelés-értelem-érzelem mentén érezteti hatását. Ascendens a Mérlegben, feszítő fényszögben a teliholddal: újra terítékre kerül a korábbi sebződések által világossá vált valódi, értékes, és segítő kapcsolatok fontossága.
A Bak Nap-Merkúr szembenállása a Rák Hold-Pallas Athéné-val, kardinális keresztkvadrátot alkotva a Mérleg Ascendenssel, és a Descendensen álló Kos Chiron-nal tulajdonképpen világosan felfedi, ki(k) volt(ak) az(ok), aki(k) az elejétől fogva mozgatta(k) a szálakat, és nekünk személy szerint mennyi szerepünk volt abban, hogy helyzetünk mostanra úgy alakult, ahogy (egyénileg és társadalmilag is!)

Lesznek, akik rájönnek, hogy csúnyán át lettek verve, aki pedig eddig manipulált, az most a saját csapdájába eshet. Olyan csapdába, amiket éveken át – sokszor tudattalanul – másoknak tákolt, és most egyszer csak hopp, ott találja magát a legalján. Ez feszítő, kényelmetlen helyzeteket szül, amiben a „vétkesek” vergődni kezdenek, az áldozatok pedig (a túlzott érzelmi sebződések erejétől újjáéledve) felismerik a továbblépés, kilábalás, és gyógyulás lehetőségeit. Egyéni szinten csakúgy, mint társadalmilag, a szenvedést felváltja az elszántság, amivel a kártékony, mérgező energiák kiolthatók. Nem kell mást tenni, mint a változásra koncentrálni, és az elmúlt hetekben (hónapokban, években) összegyűjtött belső erőt manifesztálni. Ehhez az Astrea – Vesta együttállás, és ennek trigon, szextil fényszögei plusz lehetőséget is adnak.

Kapcsolatfüggők, és munkamániások figyelmébe! Vezérelv lesz a „gondoskodás kontra karrier”, az „önérvényesítés kontra megfeleléskényszer”, és ezek fordítottjai! Most tapasztalható igazán, hogy mit ér a pénz, az anyagiak (vagy ezek hajszolása), a karrier, ha nincs otthon, családi nyugalom, kiegyensúlyozottság. Ha sérül az egészség, és a kezelések, terápiák elviszik a verejtékkel félrerakott tartalékokat, vagy ha „időhiány” miatt nincs senki, aki ápolná, vagy fogná a rászoruló kezét…

Sokan rájönnek, hogy a munka értéke nem csak pénzben mérhető: sokszor fontosabb a figyelem, a gondoskodás, a segítés, az odaadás., a „rendelkezésre állás”. Erőteljesen érezhető például, hogy a főállású anyaság is kemény munka. Sőt, hivatás! Másik oldalon viszont a túlzott önfeláldozás, vagy Stockholm-szindróma fog igazságért kiáltani, és az, hogy az egyéni álmok, vágyak meddig lesznek még feláldozva mások igényeinek oltárán. Akiknél a hamis kommunikáció, a kényelem, a haszonelvűség, vagy a manipuláció felülírta az igazán értékes kapcsolatokat, azok érezhetik leginkább, hogy kár volt kukába hajítani a szereteten, megértésen alapuló kapcsolatokat, mert némi plusz energia-befektetéssel, és önismerettel kiállták volna az idő próbáját. Most erősen érezhető az „eső után köpönyeg” érzése is. Jó hír, hogy a Bikában még két hétig hátráló Uránusz Nappal, és Holddal alkotott fényszögei lehetőséget adnak az átértékelésekre, újragondolásokra, és újrakezdésekre is.
Csinálhatjuk másképp, csinálhatjuk jobban!

Leave a Reply