Skip to main content

Az immunrendszer működése szoros összefüggésben van a táplálkozással, a mozgással, a méregtelenítéssel. Talpmasszázzsal hosszú távon biztosítani lehet az erek rugalmasságát, a sejtek megfelelő oxigénellátását, a méreganyagok kiválasztását, és gyors elszállítását. A reflexológiai kezeléssel befolyásolható a vérkeringés, a keringés kiegyensúlyozásával pedig elszállíthatóvá válnak a talpon, és a szervezetben fellazított lerakódások, salak,- és méreganyagok.

Tudta, hogy az egész testet behálózó nyirokérrendszer a szervezet egészére kihat? És, hogy jóval hosszabb, mint a vérkeringés? Összességében kb. 120.000 km! (Hűha…)

Az Immunerősítő masszázsprogram célja:

· az immunrendszer kiegyensúlyozása
· 
a szervezet külső és belső védelmének megteremtése
· 
az immun-neuro-hormonális rendszerek harmonizálása

Mi is ez valójában, és hogyan hat az immunrendszerre?

A nyirokcsomók, limfatikus szövetek rendszere, valamint központi és periferiális nyirokszervek alkotják a nyirokkeringés szervrendszerét. A nyirokerek a vérerekhez hasonlóan behálózzák az egész testet, fontos szerepet játszva a méregtelenítésben, a hormonok szállításában. Mindenekelőtt azonban az immunrendszer naprakész működését biztosítják.

Az immunrendszer védelmi funkciója felbecsülhetetlen a külső és belső ellenségekkel, negatív hatásokkal szemben. A szervezetben felhalmozódott toxinnal telítődött sejtek körüli folyadék a lelassult energiaáramlás és egyensúlymegbomlás következtében megrekedhet. A rendellenes működés miatt a felhalmozódott nyirokfolyadék egy idő elteltével koncentráltan fogja tárolni a méreganyagokat, gátolva ezzel az egészséges immunműködést.

Az immunstimuláló hatás mellett fontos az elszállítás funkciója is; vagyis, amit kiválaszt a szervezet, mint felesleget, el kell szállítani. Ebben is elsődleges szerep a vérkeringésnek és a nyirokkeringésnek jut. A kettő közötti kapcsolatot a szövetnedv képezi.

A vérkeringést bármi is akadályozza, a test különböző területein működészavarok, elakadások jöhetnek létre, hiszen a sejtek megfelelő oxigén,- és tápanyag ellátása akadályozott, a salakanyagok elszállítása zavart szenved. Erre rásegítenek a civilizációs rossz szokások (gyorséttermi táplálkozás, rohanás, stressz, tartósítószeres étkezés stb.), amik a vér PH-értékét savas irányba tolják el, ez pedig az erek beszűkülését, az érfalak rugalmatlanná válását eredményezheti. A vérkeringés lelassul, vérnyomásproblémák, keringési zavarok alakulhatnak ki.

Az Immunerősítő masszázsprogram alkalmával az alábbi zónákat masszírozzuk:

Egy általános, bemelegítő masszázst követően

· a nagyagy,
· hipofízis (agyalapi mirigy),
· tobozmirigy 
területét,

majd a nyirokkeringés állomásait masszírozzuk:

· fej nyirokútjai
· mellkasi nyirokfőtörzs
· hónalj nyirokmirigyek
· altest, felsőtest, lágyék, medence, comb, mell, vékony,- és vastagbél nyirokterülete.

Ezt követően – a vérkeringés beállítása után – a nyirokcsomók és a nyirokszervek (mandulák, lép, csecsemőmirigy, féregnyúlvány) masszírozása következik, majd végül a levezető masszázs.

Ez adatfelvétellel, lábáztatással, stb. egy 50-60 perces program.

Leave a Reply