Skip to main content

A rohanó életmód, a civilizációs ártalmak, a stressz hatásaként a szervezet kibillen egyensúlyi állapotából, és szervi elváltozás nélkül jelez.

Aki ezeket az apró kibillenéseket, egyensúlyvesztéseket figyelmen kívül hagyja, annak előbb-utóbb egy-egy (vagy több) szerve is elváltozással fog reagálni. A szervi elváltozás mértéke függ az illető idegállapotától, immunrendszeri válaszától, hormonháztartásától, ami pedig összességében nagyban hat (és visszahat) a lelki állapotra. (Pl. azért fáj az ember feje, mert rosszul érzi magát, vagy azért érzi magát rosszul, mert fáj a feje? Vagy drasztikusabb esetben pl. azért növesztett daganatot, mert boldogtalan, vagy azért boldogtalan, mert daganattal diagnosztizálták?)

Ilyen esetekben a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb dolog a szervezet harmonizálása, vagyis holisztikus szemlélettel rendet tenni ott, ahol zűrzavar keletkezett.

Fizikai síkon, funkcionálisan, minden szervre érintőlegesen hatunk, fokozottabb figyelmet szentelve bizonyos kiemelt területeknek (pl. méregtelenítő szervek, nyirokszervek stb.)

Hogy a példánál maradjunk, fejfájás esetén (a páciens kikérdezését követően), előfordulhat, hogy a nyaki gerincszakaszt mobilizálását, vérellátását, vagy épp a máj méregtelítő munkáját kell fokozni. Daganat következtében pedig a szervet erősíteni, és lelkileg rendet tenni az érintett területen.

A masszázs módja normál esetben kifinomult, lágy, összekapcsolt folyamatokból áll, hogy lehetővé váljék az energiák könnyed átvezetése egyik területről a másikra, fizikai síkról a lelkire, hogy aztán ott is létrejöjjön a harmónia. Sok esetben egyetlen kezelés nem elegendő, szükséges, hogy a páciens többször, tudatosan élje meg az őt ért pozitív hatásokat és raktározza a sérült, gyógyulni vágyó szervbe. Az energiaáramlás útján működésbe lép a távolhatás törvénye, így a talpból kiindulva az energiacsatornákon keresztül a célzott szervek életerővel telítődnek.

Összefoglalva röviden a harmonizáló masszázsprogram célja, hogy:

  • a szervezet összerendezett működését biztosítsa
  • a hármas egység (test-lélek-szellem) egyensúlyát megteremtse
  • az energiák kiegyenlítődjenek, az alapreguláció(1) helyreálljon

A bemelegítő masszázst (ami az ujjak, apró csontok kimozgatásából, mozgatásából, átmelegítéséből áll)

követi a méregtelenítő szervek (vese, máj, tüdő, bőr) aktiválása,

aztán a keringés rendszerének stimulálása,

majd az életminőséget javító funkciók (mozgás szervrendszere, érzékszervek, ivarmirigyek) masszázsa következik.

Végül egy teljes, lábujjtól lábszárközépig terjedő simító harmonizálás.

Mindez kb. 50 percet vesz igénybe. A kezelési lap összeállításával, kikérdezéssel, lábáztatással egybe véve nagyjából 45-50 percet lehet számolni egy kezelésre.

(1)A szervezet öngyógyító, önszabályozó képessége

Leave a Reply