Skip to main content
A mai Ikrek Újhold a gondolati, kommunikációs kettősséget, magát a kettős értelmezést is magában hordozza. Mivel a Nap és a Hold együttáll a Vénusszal, a szépség, a lágyság, a vágyak, és a kapcsolatok is fókuszba kerülnek.
Ne hagyjuk, hogy olyanok mondjanak véleményt rólunk, vagy kritizálják a dolgainkat, akik soha nem voltak olyan helyzetben mint mi, soha nem kerültek olyan feladatok és kihívások elé amilyeneket az élet nekünk hozott.
Fordítva ez ugyanúgy igaz: ne okoskodjunk, és ne akarjunk mindenáron megoldást adni azoknak, akiknek a cipőjében még nem jártunk.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy információval ne szolgálhatnánk egymásnak. Ha a másik nyitott és vannak kérdései, vagy, ha mi vagyunk kíváncsiak mások véleményére, lehet a helyzetekről beszélni, de toleránsan, türelemmel, a megoldásra, és ne a “megmondó ember” szerepre törekedve. Az esetleges iránymutatás most sokkal többet segít, mint, ha megoldókulcsok akarnánk lenni.
Ma érezhetjük, és rájöhetünk arra is, hogy, bár sokszor mondjuk, hogy “tudom, miről beszélsz”, “totálisan át tudom érezni”, “abszolút értelek”, de valójában egyáltalán nem tudunk azonosulni a másik problémáival, vagy örömeivel, sikereivel. Ráadásul utóbbit hajlamos az irigyebb, manipulatívabb, féltékenyebb energiájú egyén a másikban degradálni, értékteleníteni. Ne tegyük, mert mindenkinek eljön az a perc, amikor szeretne büszke lenni magára, és méltóképp értékelni az elért eredményt.
Sokan vagyunk, akik egy életterületen lezáró szakaszhoz érkeztünk, miközben egy másikban teljesen új energiák élednek, és az ezzel járó feladatok nagymértékben kimozdítanak a komfortzónából. Jöhetnek hirtelen, gyors változások, amik lerövidítik az eddigi lamentálást, vagy a kihívások által bátorságra, figyelemfókuszálára, kitartásra kényszerítenek. Gyors, pörgős energiák ezek, fontos, hogy ne csússzon ki a lábunk alól a talaj.
Az Ikrek Újhold Halak Szaturnusszal alkotott kvadrátja kihívásokat is tartogat: felhívja a figyelmet, hogy másfajta felfogással érdemes haladni, másfajta megoldási képletet kell alkalmazni, vagy máshogy is tudni kell szeretni,- főleg, ha hosszútávú elköteleződés a cél. A rugalmasság, a tudatosság és a türelem most nagy segítség, főleg, ha azt tapasztaljuk, hogy mások nálunk lassabban haladnak.
A gyorsabb léptűektől pedig nem szégyen tanácsot kérni! Ha viszont egyik, vagy másik működésmód (is) zavaró, akkor elég, ha hátralépünk, és mások segítése helyett saját dolgainkra koncentrálunk.

Leave a Reply