Skip to main content

Előre induló URÁNUSZ! (2022. Január 18.)

A tegnapi-mai Rák telihold sokaknál hozhatott az igényt, hogy átértékeljék a munka-karrier-önmegvalósítás (Bak területe), és az otthon-család-szülők-gyerekek (Rák területe) életterületek viszonyát. Minden teliholdnál a racionális énünk (Nap) szemben áll a lelki énünkkel (Hold), a „felnőtt” a „gyermekkel”, és ezúttal érzékelni lehet egy minőség kontra mennyiség eltolódást. Ráadásul az elmúlt pár napban az Uránusz stacioner helyzete górcső alá vette a karrier/család területén a stabilitást, a bőséget, az adottságainkat, a képességeinket, és erősen érzékeltette bizonyos lehetőségeink beszűkülését, máshol pedig – talán eddig ismeretlen területeken – a bőség áradását.

Az eddigi arányok eltolódnak, a fontossági sorrend változik, a viszonyok átértékelődnek, a bőség fogalma kitágul: értelmet nyer a minőségi idő, a pihenés, a nyugalom, a kiszolgáltatottság elutasítása, a szabadság, a jókedv, a barátok, a harmónia, mindaz, ami eddig csak részben, vagy egyáltalán nem volt jelen, az most prioritást fog élvezni. Ez egy folyamat, ami sok embernél most indul – másoknál jó esetben már a múlt évben elindult -, és amit a bolygó direkt irányba fordulása elősegít.

Olyan fajta stabilitást kell megteremteni, ami az alkalmazkodáson alapul, amiben van rugalmasság, és tágítja a komfortzónát,- még akkor is, ha elsőre hajmeresztőnek, vagy szokatlannak, hihetetlennek tűnik.

A természet védelme, és szeretete már esszenciális igény kell, hogy legyen, ami értelemszerűen hozza magával a „kizsákmányolás” helyett az ésszel történő fogyasztást. Nagyobb hangsúlyt fognak kapni a hazai készítésű termékek, a házi készítésű ételek, italok, a szeretettel, odafigyeléssel megtermelt és elkészített dolgok, és azok a minőségi kapcsolataink, közösségi értékeink, amikben benne lesz szívünk-lelkünk. Ez elindít egy „gyógyulási folyamatot”, melynek célja a valódi, hagyományos értékeinkre való rátalálás, a modern technikai vívmányok ésszel, és mértékkel történő integrálása, „szerényebb”, de értékesebb hétköznapjainkba.

A Bika jegy praktikus, gyakorlatias, aki teremteni akar, és stabilizálni, biztos alapokra helyezni azt, amit megszerzett, amit birtokol. Minőségét tekintve „fix” jegy, vagyis állandósítani, konzerválni, értékállóvá akarja tenni mindazt, amit elindított, a hagyományokat őrizni akarja. Ezekben a témákban lehet (és kell is) új dolgokat kipróbálni, szintet lépni, új magasságokba emelkedni. Ehhez ad segítséget, és kirobbanó energiát az előre induló Uránusz, egyéni képletben a Bika jegyében kezdődő, vagy érintett életterület kiemelt.

Robbanások helyett rugalmas átalakulást kívánok, amihez nélkülözhetetlen egy erőteljes, közösségi szemléletmódváltás, a régi, és új élet értékeinek összehangolása.

Leave a Reply