Skip to main content

(Merkúr és Nap a Skorpióba lép)

A Halak legvégén hátráló Szaturnusz végre tiszta (nem disszociális) trigon fényszöget alkot a Skorpióba átlépő Merkúrral és Nappal, így az ugyanitt haladó Mars uralma alá kerülnek, miközben a Plútóval is hozzák a bátorsággal és erővel telített energiát, ami segít, hogy használni kezdjük a megszerzett muníciónkat. Azt a célszerszám-készletet, azt a tapasztalathalmazt, amit sok esetben nem épp kellemes körülmények és élethelyzetek által kaptunk a nyakunkba. Most igazán hálásak lehetünk azoknak, akik ellenségesen viselkedtek, akadályoztattak, elárultak bennünket, vagy számtalan nehézséget okozva letéríttettek kijelölt utunkról: az általuk működtetett, és megtanult minőségek egy része, (mondvacsinált indokokkal távolságtartás, határmeghúzás, tárgyilagosság, esetleg érzéketlenség…) most segít, hogy megváljunk terheinktől: mindattól, ami túl sok elfoglaltsággal jár, időpocsékolás, energiaelszívás, értelmetlenség, méltatlan helyzet…
Nem kell olyan terheket cipelnünk, amik nem a mieink. Nyugodtan tegyük le, önállósodjunk, és szabad akaratunk szerint cselekedjünk, miközben rátalálunk a lelki egyensúlyra, és még hasznosak is maradunk,- legalább önmagunknak! (Ezt a Vízöntő Hold, majd Szaturnusz-Hold együttállás is támogatja a következő napokban).
Dolgozni is végre azokkal tudunk, akikkel megvan az összhang, a haszonelvűség, a win-win pozíció. Sokan vannak, akik eddig egyedül dolgoztak, éltek, s most végre megtalálják az ideális partnert projektjeik, vagy párkapcsolatuk sikeres működtetéséhez. Lesznek, akik véglegesen megszabadulnak a megfeleléskényszertől, a mérgező munkahelyi légkörtől, párkapcsolattól, hátráltató együttműködésektől.
Erőteljes pálfordulás jöhet társadalmi kérdésekben is, eltolódnak az erőviszonyok is, egyéni szinten pedig jöhetnek a pszichológiai témák, a mélyebb önismeret (pl. asztrológiai elemzéssel), aminek segítségével jobban rálátunk képességeinkre, és kiaknázható tartalékainkra. Ezek segítenek az adott életciklus feladatainak teljesítésében, és a művészi kiteljesedésben is.

Leave a Reply