Skip to main content
Az eddigi napokban is, és kb. még egy hétig erőteljesen éreztetik hatásukat azok a bolygómozgások, amik a változás szelét úgy hozzák, hogy előtte ismét felteszik a kérdést, mit is akarunk valójában. Aztán megmozgatják a vitorlákat.
A változás ez esetben azt takarja, hogy ki merre, hogyan indul el végre az új úton, új látásmóddal, vagy marad – mégis – a régi, szabadságát megcsonkító, elavult energiákat működtető, méltatlan rendszerben (a retrográd mozgású, Vízöntőben haladó Szaturnusz szemben áll a Mars-Vénusszal az Oroszlánban). Csak rajtunk múlik tehát, merre kormányozunk, és kihasználjuk-e az éppen adódó széljárást, vagy szüttyögünk, felháborodunk, dühöngünk, esetleg sírunk, rimánkodunk, miközben azt a fránya szelet okoljuk, ha nem úgy fúj, ahogy nekünk lenne jó.
A szélirány egyik pillanatról a másikra változik. Kapkodjunk a fejünket, hogy mi van a világban, és az milyen reakciókat vált ki belőlünk, miközben sokan azt sem tudják, mit akarnak valójában a saját életükben elérni. Érezzük, hogy a fennálló világrend mennyire le akar nyomni a mélybe, mennyire el akar szakítani bennünket valódi énünktől, és erkölcsi értékrendünktől, és azoktól, akik fontosak voltak számunkra (ez a szinte egész évben fennálló Uránusz/Szaturnusz feszítő, ugyanakkor inspiráló fényszög hatása is).
Ha nem vagyunk tudatosak, és nem látunk a színfalak mögé (privát életünkben is), ha nem gondolkodunk, csak ösztönből reagálunk, akkor elszédülünk, vitatkozunk, összeborulunk, vagy megbetegszünk, megfulladunk… A hamisságok, az illúziók, a csalás, és ámítás időszakát éljük (retrográd Neptunusz a Halakban), a biztonság tengere hullámzik alattunk (Uránusz a Bikában), egykori morális rendszerünk, és szilárd hitünk partjait sokszor nem is látjuk (retrográd Jupiter a Halakban).

Sajnos sokan vannak, akiknek egy világméretű összeesküvés-elmélet kapcsán ahhoz fűződik érdekük, hogy ne is lássunk tisztán. Jó hír viszont, hogy sokkal többen vagyunk azok, akik már nem dőlnek be égbekiáltó baromságoknak, hamis híreknek, és azok manipulációs hatásainak, és bár nehézségek árán, de mégis a tisztességes hozzáállást, a diszkrimináció nélküliséget, a magunk, és mások felvilágosítását, segítését tartjuk szem előtt. És sokan vagyunk olyanok is, akik sokszor nem tudunk mást, csak szeretni.

Sokaknak a bekötött szemmel járás, vagy a köpönyegforgatás a könnyebb út. Azok fölött sem szabad ítélkezni, viszont jó példával, hitelességgel lehet egy más utat mutatni,- elsőként a szűkebb környezetben. Az emberség, a szeretetbe vetett hit, a magunk, és mások értékeinek növelése a nehezebb, de az egyetlen, igaz út.
Ne higgyetek azoknak, akik meg akarnak félemlíteni, akik korlátozni akarnak benneteket szabadságotokban, akik megszabdalják jogaitokat, miközben a kötelezettségeket maradéktalanul elvárják. Ne higgyetek azoknak, akik azt hirdetik, hogy akkor lehetsz biztonságban, és boldogan, ha rájuk hallgatsz, elfogadod a szabályrendszerüket, miközben felelősséget nem fognak vállalni sem érted, sem a gyermekeidért, vagy a felnövekvő generációért. Ne higgy azoknak, akik kettős mércével akarnak uralkodni, maguknak mindent megengedve, másokat sárba taposva.
Kettős mércével mérnek már jó ideje ebben az országban, és a világban is, hülyére veszik az embereket,- mostanra gyakorlatilag már mindenkit. A naponta változó törvények, módosítások, engedmények, szigorítások olyan káoszról és megalkuvó, manipulációs működésről tanúskodnak, ami jelzi: iszonyatosan nagy baj van a vezetők, és hatalmi „elemek” fejében, szívük helyén meg legfeljebb remegő kocsonya. Legtöbb országban zakkantak, elmebetegek, vagy dilettáns, megzsarolt vezetők állnak az élen, akik maguk sem értik már, hogyan is kerültek oda, ahol most vannak, és hogyan is alakult ki az a káosz, amit maguk körül tapasztalnak.
Csakis rajtunk, és a józan paraszti eszünkön múlik, hogy lesz-e negyedik, vagy akárhányadik hullám. Aki most behódol, és elhiszi azt a rengeteg maszlagot, amit a média a nyakunkba akar zúdítani, az alá is írja nem csupán a saját halálos ítéletét, de a gyermekéit is. Akik viszont nem hisznek a dilettánsoknak, azok felépíthetnek egy szebb, és igazságosabb jövőt, és higgyétek el, sokkal többen vagyunk, akik így gondolkodunk, és ezt akarjuk, még akkor is, ha mást akarnak elhitetni velünk!!!
Amiről már tavaly is írtam: megfogni egymás kezét, és csendben, szelíden a saját fejlődésünk által lehet átalakítani mások gondolkodását, hozzáállását is. Kis lépésekkel, de nagy szeretettel, higgadtan lehet elérni a változásokat, amit elsősorban magunkban kell megtenni. Saját életünkben, mindenkinek a maga portáját tisztára söpörve.

A valódi szeretet nem kér számon, és nem ítélkezik, hanem együttműködésre, és közös fejlődésre buzdít, inspirál. Ha van lehetőségünk másoknak is segíteni, segítsünk! Egyszerűen azért, mert megtehetjük. Mert lehetünk nagylelkűek, nem kerül semmibe. Minden szélirányban adott az elindulás energiája, a szabad, és tudatos választás lehetősége. Éljünk vele ésszel, szívvel!

Leave a Reply