Skip to main content
A Plútó (hatalom, erő, transzformáció, tudattalan énünk) előre indulása előtt pár napig még állni látszik az égen, miközben maximumon járatja a Marssal fennálló feszítő-teremtő fényszögét.
Ez az energia, valamint a (Marsot, Napot és Merkúrt is uraló, épp a Szűzbe lépő) Vénusz tűpontos kapcsolódása a Lilith-hez, és kettejük szembenállása a Szaturnusszal, illetve karma fényszögük az említett Plútóhoz generálhat egy erős kapálózást, a régi megtartani akarását, a birtoklás-elengedés kettősségét, vagy egy soha nem tapasztalt vergődést, amiben ott van az új izgalma, a régi stabilitása, de az ismeretlentől való félelem is.
Ugyanakkor (a Szaturnusz-Mars áldás fényszög, és a Plútó – Neptunusz lehetőség fényszög által) a visszavágyódást is hozza egy olyan életszakaszba, amikor nem kellett olyan dolgokért aggódni, amik most jelen vannak az életünkben, vagy amit anno természetesnek vettünk, nem tulajdonítottunk neki jelentőséget, kipipáltuk, mintha örök, és sérthetetlen velejárója lenne életünknek, most viszont hiányként éljük meg. Ebben az a szép, hogy sokszor épp a hiány az, ami megtanít értékelni, nehézségeket leküzdeni, félelmeken átlépni, levedleni önmagunk elhasznált énjét.
A Vénusz – Merkúr uralmi cseréje, és maga a diszpozitor lánc (bolygók uralmi lánca) energiája is lehetőséget ad, hogy értelemmel és érzelemmel is felfogjuk mindazt, ami velünk és körülöttünk történik: a Sors, és saját tudatosságunk közösen pucolta ki az elmúlt évek működésképtelen dolgait, felgyülemlett szemeteit,- erőteljesen felgyorsítva 2022. július 1 óta (akkor volt hasonlóan feszítő fényszögben a Mars a Plútóval, akkor indított el a mára teljesen letisztázott folyamatokat).
Mostanra nyilvánvalóvá váltak az egyéni felelősségvállalás határai, a kapcsolati rendszereink gyökeres átalakításának szükségessége, a hatalmi-tettes/áldozat játszmák, önmagunk újraértékelése, és társas kapcsolataink nívójának emelése. Ez fájdalmas, enervált, és bizonytalan energiát hoz azoknak, akik ez idő alatt egyszer sem akartak szembenézni saját defektjeikkel, és korábbi tetteik következményeivel.
Az öntudatra ébredéssel, az utolsó lépések tudatos vállalásával, a “kudarcok” (ami sokszor csak látszólag volt az) újraértékelésével, és kötődési mintáink megértésével végre eljött önmagunk megfejlődésének, szintugrásának ideje.
Aki belső szabadságán, egyensúlyteremtésén fáradhatatlanul dolgozott, az most hatalmas löketet kap az új célok megvalósításához. Négy hét múlva, pedig – amikor a Szaturnusz is előre indul – az eszközök is rendelkezésre állnak; lesz muníció az érzelmi stabilitás szintjén is belevágni új dolgokba, nem sajnálva a régit.
Ha életünket egyenes mederbe tereltük, kialakítottunk egy szerető, támogató közeget, képesek vagyunk segíteni másokat is az útjukon, és a pénzügyeinket is rendeztük, akkor ezekkel az explozív energiákkal lebonthatjuk azokat a falakat, amiket az élet, vagy mi magunk építettünk magunk köré az elmúlt másfél évtizedben. Lesz lehetőségünk szétrobbantani a betonbunkert is, sőt, ha jó az irány, tapasztalhatjuk azt is, hogy a falak maguktól omlanak le. 🙏

Leave a Reply