Skip to main content
A mai Újhold a késő délutáni órákban a Mérleg jegyében pontosodik be, ahol a Napon és a Holdon kívül a Merkúr és a leszálló Holdcsomópont is halad.
Ez az energia lehetőséget ad – a korábbi jó, vagy épp rossz minták megértése által – kapcsolataink megújítására, a magasabb szintlépésre, miközben friss energiával telít, és szárnyakat is ad a (akár művészi) kiteljesedéshez, az új együttműködésekhez.
Ösztönöz bennünket, hogy megértsük, és újraértékeljük magunk, és mások működését kapcsolatainkban, törekedve a harmóniára, egyensúlyra. A korábbi bizonytalanságok, megalkuvás helyére a határozottság érkezik, amit a Skorpióban haladó Mars bátorsággal, a Szűzben haladó Vénusz pedig tömör, precíz kommunikációval támogat: kimondunk, megteszünk végre olyan dolgokat, amiknek eljött az idejük, és kevésbé, vagy egyáltalán nem érdekel már bennünket, mit gondolnak, mondanak mások, kinek hisznek bennünket, vagy az, hogy másképp reagálunk már, mint eddig.
A Mérleg jegye a kapcsolatokon és együttműködésen kívül a vágyakat, a harmóniát, a diplomáciát is szimbolizálja: az Újhold szinte egyidőben pontosodik be a Plútó előreindulásával, ami társadalmi szinten is nagy léptékű átalakulásokat hozhat, viszont merészséget, kiegyensúlyozottságot, megfontoltságot, intelligens kommunikációt, és érzelmi stabilitást is igényel.
Megjelennek, sőt kiemelkednek a társadalomból azok az emberek, akik tartóoszlopként, vagy fáklyaként mutathatják az utat egy szebb jövő felé. Akik “csak teszik a dolgukat”, és közben örömmel fogadják azokat, akik velük együtt akarnak haladni. A hiteles, bátor, együttérző, és tehetséges egyéniségek ideje jött el, akik erőlködés és megalkuvás nélkül képesek vezetni, és “új időknek új dalaival” megértetni a lényeget az arra kevésbé fogékonyaknál is.
Elindulnak az egymásért kiállás tartós kezdeményezései is, elsősorban olyan témákban, ahol az egyéni szabadság, a tisztességes munka, vagy az alapvető emberi jogok súlyos megtépázása van jelen. Az értő emberi agyakban végleg bezúzódnak a propaganda szövegek, és tiszta, előre vivő kommunikáció lesz jelen. Ez a kontextus olyan környezetet teremt, amely elősegíti a konstruktív eszmecserét és a kollektív önvizsgálatot. Adottak lesznek a feltételek, hogy egy – bár kihívásokkal teli, de – kiegyensúlyozottabb, igazságosabb rendszer szülessen.
Az Újhold időszakai mindig alkalmasak arra, hogy rendet tegyünk a szakmai és a magánéleti témák közt,– a Mérleg ez esetben az összhangra, az együttműködésre fókuszáltat bennünket.
Lehetőséget ad új szerződések kötésére, új kapcsolati struktúrák kialakítására, és olyan kompromisszumokra, amelyek hosszútávon is szolgálják javunkat.
Több lesz a megértés, a romantika, a “mi”egységének érzete, míg a közös vállalásokkal a felelősség terhe is enyhül. A Mars hozza a változtatásra váró témákhoz az intenzitást, a kapcsolati kiegyensúlyozásokhoz, alkotási folyamatokhoz pedig a lendületet, szenvedélyt.
A tettek fognak számítani, nem a szavak: ha valamit meg akarunk csinálni, azt meg is fogjuk tudni csinálni. Ehhez nem kell más, mint kellő tetterő, és az ellentétes polaritású energiák kiegyensúlyozása.

Leave a Reply