Skip to main content
Jupiter retrográdba fordul, Vénusz másfél hónap hátrálást követően előre indul az Oroszlánban.
Vágyak, szerelem, kreativitás, önmagunk értékelése, képességeink, tehetségünk megmutatása, és kapcsolataink keretrendszerének felülvizsgálata voltak az elmúlt időszak kulcsszavai. Mindezek egy kellően nyomasztó energiában, amiben sokszor nem láttuk, merre is van az előre, csak azt tudtuk, érdemes kitartani. Esszenciális kérdés volt az is, hogy hitünket, értékrendünket, s korábbi ígéreteinket vajon meg tudjuk-e tartani.
A Vénusz retrográd időszaka (Július 22- szeptember 3 között) megmutatta, hogy milyen az a kapcsolat(i rendszer), amiben igazán jól érezzük magunkat, ami méltóságteljes, amiben ki tudunk teljesedni, és amiben öntetszelgés nélkül vállalhatjuk sokszor akár renitens önmagunkat is. Tapasztaltuk, mik azok a finom, allűrmentes, őszinte energiák, amivel érdemes mindennapjainkat élni, és másokkal együtt haladni. Felfedte azt is, melyik volt az az estleges korábbi szerelmi viszony, amihez érdemes lenne visszatérni, működtetni, illetve az anyag(iak) terén is választ kaptunk arra, mire is van ténylegesen szükségünk (elsősorban Földanya és fizetőeszközeink vonatkozásában).
Ami összhangot, és nyugalmat áraszt, az magában hordozza a stabilitást is. A hátrálóba forduló Jupiter ezt segít majd érzékeltetni. Saját értékrendünk, igazságaink, jogainkhoz és kötelezettségeinkhez való viszonyulásunk, és érzelmi intelligenciánk adja az alapot, amire építkezhetünk. Jó esetben már nem bizonytalanít, és térít el a külvilág, a haszon, vagy egy szépen csengő bók, megvan bennünk a bizonyosság, a minőségi törekvések, a valódi szabadság érzése, s az eszközök a célhoz, ami szerencsés esetben teljesen összeegyeztethető partnerünk, és szeretteink céljaival.
Mivel a Jupiter a Bikában fog hátrálni, aminek uralkodó bolygója a Vénusz, letisztázódnak a szerelmi kapcsolatok is,- tudjuk már, mi az, ami örökérvényű, ami kiállta az idő próbáját, amiben nem ismerünk megalkuvást, ami után nincs más, mert a teljességet hordozza.
Az elmúlt hónapokban volt lehetőségünk meghúzni határainkat, levedleni a rossz családi, társadalmi mintákat, és volt lehetőségünk kibontakoztatni önmagunkat is,- hamarosan megmutathatjuk mindazt, amit összeraktunk a lelkünk mélyén.
Ha van valami kreatív téma az életünkben, az elkövetkezendő bő egy hónapban lehetőségünk lesz arra is, hogy ennek kapcsán feltegyük az i-re a pontot. Eljön az önfelvállalás ideje is.
Csodás energiákat, megéléseket kívánok!

Leave a Reply