Skip to main content

2022. Július 13. 20. 37h

BAK TELIHOLD az Ascendensen, FELSZÁLLÓ HOLDCSOMÓPONT-Uránusz együttállás az IC tengelyen, Nap – Merkúr együttállás a Descendensen

Mint minden Teliholdnál, itt is a tudatos én kerül szembe az ösztönös énnel. A vágyak az akarattal; ezúttal a legmélyebb, legelfojtottabb vágyak, és lelki-tudatszint módosulások (hiszen a Plútóval áll együtt a Hold az Ascendensen,) amik akár egész életünkre kihatnak, vagy átvehetik az irányítást.

Az elmúlt hetek érzései, változási olyan élethelyzeteket hoztak, melyekből értettük, és éreztük az átalakulási folyamatok jelentőségét, és valós irányát. A családi,- és nemzeti átalakulási folyamatok visszafordíthatatlanok. Aki békés eszközökkel tett a változás érdekében, az most könnyebb helyzetben van. Sokaknál viszont drasztikus átalakulások mentek/mennek végbe, és eljött a pálfordulás, radikális szemléletváltás ideje. Transzgenerációs szinten, a családi,- és nemzeti mintákban ott vannak a titkok, becsapások, a lélek sötét éjszakáinak sebei, de a gyógyulás lehetősége is. Azt hiszem, az emberek többsége túlzottan elnéző a hazugságok létformáló szerepét illetően...

A Hold és a Nap helyzete most azért is kiemelt, mert a Nap az apai, vezetői, tekintélyszemély archetípust szimbolizálja, és a Rákban halad (vagyis az anyai, családcentrikus jegyben), a Hold (ami az anyát, a gyermeket, a nemzetet is szimbolizálja) pedig a Bakban, ami a X-es házhelyzet uralma révén az önmegvalósítást, a karriert, a munkát, vagyis egy vezető, férfi energiát jelent. A szerepcsere elindult már egy hónappal ezelőtt (a „Helycserés támadás” bejegyzés erről is szólt) és most megérkeztek az energiák az egymástól „kölcsönkapott” téridőbe.
Aki túltolta a munkát, az most a család/nemzet érdekében oda kell, hogy helyezze a fókuszt, ahova eddig nem akarta, aki pedig a másokról való gondoskodást, gyereknevelést, érzelmi manipulációt fontosabbnak tartotta önmagánál, esetleg mártírkodásig tolta saját jelentőségét (én, szegény, nekem mindig úgy kell tennem, hogy másnak jó legyen) az most megmutathatja, hogy ezt az energiát az öngondoskodás szintjén, a saját maga talpraállítása, és stabilizálása érdekében hogyan tudja élni.
Egy családot (nemzetet) rendben tartani, vagy megmenteni az összeomlástól igényli a férfi és női energia jelenlétet is. A vezetést, de az elfogadást is. A gondoskodást, de az önállóságot is. Az erőfitogtatás, kizsákmányolás, becsmérlés helyett alázat, figyelem, gondosodás, együttműködés az összefogás alapja, ahol az együttérzés, és a szeretet nem ideológiai, hanem gyakorlati alapon működik. Már rég nem az a fontos, mit mondunk, hanem, hogy mit teszünk a konszenzus, a stabilitás megteremtéséért, a harmónia fenntartásáért, vagy mindezek újrateremtéséért. Jó példával sokban tudunk segíteni gyermekeinknek a későbbi helytállásban.

Jelen helyzetben az apai és anyai energiák egyforma fontossággal bírnak! Sőt! Most épp az „anyák”, „gyermekek” (a „Nép” is!) tudnak hidegfejjel, racionálisan gondolkodni, míg az „apák” megzuhanó, vagy kilátástalan helyzetbe kerülhetnek. Sok esetben felmerül a kérdés, hogy ténylegesen annyit ér-e egy Anya, Gyermek, amennyire becsülték, vagy annál sokkal többet. Mennyit ér egy férfi, és hogy tud haladni, ha nincs már mögötte támogató, női erő, és mennyit ér egy nő férfi nélkül. (Természetesen társadalmi szinten a kérdés: Mennyit ér egy nemzet, aki hagyja magát megvezetni, hagyja, hogy eljátsszák a becsületét, és kizsigereljék.) Hirtelen rájöhetünk, hogy a gyengébbik nem az erősebb, a kis nemzetek pedig ellenállóbbak, mint a nagyok, a kis családokban több erő rejlik, mint a klánokban, vagy nagy családi érdekközösségekben.

Aki túl tudott lépni a régi sérelmeken, azon, hogy bántották, átverték, félredobták, aki visszaszerezte az önbecsülését, annak most már megvan a kellő önbizalma, hogy felszámolja függő viszonyait, és továbblépjen. Azoknak innentől nincs akadály. Nincs ember, aki képes lenne elhitetni velük, hogy kevesek voltak, hogy nem voltak elég jók, hogy nem tudják egyedül megcsinálni azt, amit célul tűztek ki, mert igenis képesek létrehozni, megvalósítani az(oka)t a feladatokat, amiket bevállaltak.

MEG TUDOD CSINÁLNI! Le tudod gyűrni az akadályokat, és ki tudsz teljesedni, ha akarsz! Aki tanult a múltból, erőt gyűjtött a fájdalmakból, az most képes lesz ledönteni minden útjába álló akadályt, megsemmisíteni minden ellene lázadó energiát. Merjünk nagyot álmodni, és új alapokra helyezni életünket a női, anyai energia, a gondoskodó elv felelősségteljes vállalása által! Itt az idő: most, vagy soha!

Leave a Reply